Hlavní obsah

Kvůli haváriím potrubí neteče v Praze 4 voda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Praze 4, kde žije asi 126 000 lidí, neteče voda, hlásí infolinka Pražských vodovodů a kanalizací (PVK). Dodávky by se měly obnovit do 20:00. Dvěma haváriemi potrubí se firma zabývá v okolí Budějovické, řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Vodárenský podnik se do oblasti snaží přesměrovat vodu z jiných částí Prahy.

Foto: Envato Elements

Ilustrační snímek

Článek

„V současné době je bez vody celá Praha 4 - Krč, Michle, Podolí. Předpoklad obnovení dodávky vody je stanoven na dnešní dvacátou hodinu. Za způsobené komplikace se omlouváme a děkujeme za pochopení,“ hlásí infolinka PVK od zhruba 18:00. Pražská čtvrtá městská část měla podle posledních dostupných dat Českého statistického úřadu na počátku loňska více než 126 000 obyvatel.

Mrázek řekl, že dvě havárie v okolí Budějovické jsou na potrubí s průměrem 80 centimetrů. „Budeme se to snažit přesměrovat, protože na Zelené Lišce je vodojem, který se budeme snažit naplnit vodou z Podolí,“ řekl.

PVK zásobují pitnou vodou Prahu a část Středočeského kraje. Loni podnik řešil 3874 havárií, což bylo o 257 méně než v roce 2021. Z toho jedno procento byly takzvané havárie první kategorie, kdy bylo narušeno zásobování pro více než 1000 obyvatel nebo měly dopad například na zdravotnická zařízení či další významné objekty.

Vodné a stočné v Praze zdraží téměř o pětinu

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám