Hlavní obsah

V ČSSD se začíná šířit stud za vládu s Babišem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumínská organizace Sociální demokracie požaduje, aby ČSSD odešla z vlády, kterou tvoří společně s hnutím ANO Andreje Babiše. Na Twitter to v úterý napsal někdejší ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček s tím, že zároveň by měli z vedení odejít všichni, kteří stranu do vlády přivedli.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bývalý ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD)

Článek

„Nechceme bez boje nechat značku ČSSD padnout úplně do bláta, protože už v něm je, bohužel,” řekl Novinkám.

„Fungování téhle vlády je věc, za kterou se musíme stydět. V souvislosti s epidemií se ukázalo, že vláda není schopná zemi řídit,” rozvedl vyjádření na Twitteru pro Novinky současný ředitel bohumínské nemocnice Němeček.

„Pokud chceme nějakým způsobem pokračovat pod touhle značkou a nestydět se za ni, je třeba co nejdříve z vlády odejít a lidi, kteří soc. dem. do vlády zavedli a říkali, jak to bude báječné, by z toho měli vyvodit zodpovědnost a už nekandidovat na žádné funkce,” doplnil.

Podle Němečka je symbolem vstupu do vlády předseda strany, vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček. „Jednoznačně je to pan Hamáček. Určitě ho na sjezdu nepodpoříme,“ uvedl Němeček s tím, že zatím nejsou rozhodnuti, koho podpoří.

V pondělí oznámil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), že hodlá kandidovat proti Hamáčkovi na post předsedy strany.

„Nejsme zatím rozhodnuti. Pokud máme podporovat některého z kandidátů, tak chceme od něj slyšet, že chce z vlády odejít hned. Musím říct, že z jeho vyjádření zatím jsem nepochopil, jestli chce v této vládě setrvávat až do hořkého konce, či nikoliv,“ přiblížil Němeček.

ČSSD v blátě

Bohumínská organizace chce tyto body prosazovat na připravovaném celostátním sjezdu strany, který se má uskutečnit 9. a 10. dubna.

Počkáme si na jeho program, reagují na Petříčkovu kandidaturu spolustraníci

Domácí

„Jestli má ČSSD teď ještě vůbec nějakou šanci, tak aspoň touto cestou chceme vyvolat impuls,“ uzavřel a připomněl, že bohumínská organizace patří v posledních dvaceti letech mezi nejúspěšnější.

Reklama

Související články

ANO by nevyhrálo volby

Hnutí ANO by poprvé po pěti letech nevyhrálo volby, vyplývá z průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi. Porazila by ho koalice Pirátské strany a hnutí STAN...

Výběr článků

Načítám