Hlavní obsah

Tisková konference vlády k novým opatřením

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pátek na mimořádné schůzi rozhodl, že od pondělí nepovolí další otevírání obchodů, jak navrhoval vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Brífink po jednání Novinky nabízejí živě.

TK po mimořádném jednání vlády 19.2.2021Video: ČTK

 
Článek

Havlíček možné otevření obchodů navrhoval s tím, že ho budou provázet přísná epidemiologická opatření. Omezený měl být počet zákazníků a zaměstnanci měli povinně nosit respirátory FFP2.

Havlíček ale v pátek oznámil, že pandemická situace není dobrá a že se vláda dohodla na to, že zatím otevírání nepovolí.

Obchody se od pondělí neotevřou

Domácí

Na opětovné otevření prodejen tlačí opozice, ale i hejtmani, na jejichž žádost v neděli vláda znovu vyhlásila nouzový stav. Stalo se tak poté, co ho minulý týden odmítla prodloužit Sněmovna.

Od 1. března by pak mělo dojít k návratu části žáků zpět do škol. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) ve čtvrtek upozorňoval, že pokud se mají vracet studenti do lavic, obchody se nemohou otevřít.

Pokud se děti vrátí do škol, nemůžou se otevřít obchody, tvrdí Plaga

Domácí

„Zvýšení sociálních kontaktů při návratu do škol musí být vyváženo povinným testováním ve výrobních firmách a maximálním využíváním home office,“ uvedl Plaga.

Reklama

Výběr článků

Načítám