Hlavní obsah

Pokud se děti vrátí do škol, nemůžou se otevřít obchody, tvrdí Plaga

Praha

Podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) se nemohou otevřít obchody, pokud se mají zároveň vracet žáci do škol. Větší setkávaní lidí, které se s tím pojí, by se naopak mělo vyvážit opatřeními v jiném segmentu. Na další rozvolnění není prostor.

Foto: ČTK

Robert Plaga

Článek

„Pokud je návrat žáků do škol skutečnou prioritou nejen pro ministerstvo školství, tak jiné změny opatření (např. otevření obchodů) nejsou možné,” napsal na sociální síť ministr.

Ministerstvo školství prosazuje, že se s otevřením škol musí zpřísnit opatření v nějaké jiné oblasti. Navrhuje například testování ve výrobních firmách či maximální využití práce z domova.

Obchody se už chystají na otevření

Ekonomika

V posledních dnech se mluví o tom, že by se od 22. mohly otevřít obchody, a to za přísných epidemiologických opatření. Část opozice tlačí vládu ale i k rozvolnění v oblasti služeb, obnovit provoz chce například u kadeřnictví.

Do školy s testem, nebo vůbec. Online výuku mnohé školy zruší

Věda a školy

Studenti maturitních ročníků by podle plánů vlády měli do škol nastoupit 1. března. Podle vládního materiálu by se pak v březnu do škol mělo vrátit přibližně 450 000 žáků a učitelů. Jejich návrat bude doprovázet pravidelné testování.

Reklama

Výběr článků

Načítám