Hlavní obsah

Táňa Fischerová by po zvolení dala Smetanovi milost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novinky.cz nabízejí od 12. prosince čtenářům možnost chatovat s kandidáty na prezidenta. Poslední chat proběhne dva dny před volbou 9. ledna. Se čtenáři Novinek v pátek diskutovala herečka a politička Táňa Fischerová. Vyjadřovala se k aktuálním i nadčasovým tématům.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Táňa Fischerová

Článek

Kandidátka na prezidentku Táňa Fischerová uvedla k čtvrtečnímu verdiktu Nejvyššího správního soudu, který odmítl uznat kandidaturu Tomia Okamury a Vladimíra Dlouhého, že jeho rozhodnutí respektuje. Na adresu ostatních kandidátů se ale odmítla vyjadřovat. Uvedla pouze, že pokud by do druhého kola prezidentské volby postoupili Jan Fischer a Miloš Zeman, jak zatím předvídají průzkumy, nehlasovala by ani pro jednoho z nich.

Zároveň se brání tomu, že by se sama ucházela o prezidentský post kvůli vlastním ambicím. „Vysvětluji to stále do kola, že mne nevede osobní motivace a ctižádost, ale vyslyšela jsem oslovení vzrůstajícího počtu lidí a přijala kandidaturu jako úkol,“ uvedla.

Herečka a politička Fischerová rovněž doufá, že by po případném příchodu do postu prezidentky změnila atmosféru v zemi tím, že by „pojmenovávala věci pravým jménem a posilovala vědomí o důležitosti občanské společnosti, na které stojí kvalitní demokracie“.

Propustila by Smetanu

Kandidátka uvedla, že je proti přijetí zákona o restitucích v jeho současné podobě, proti školnému na vysokých školách či proti dostavbě Temelína, který by se podle ní stal černou dírou na peníze. Podpořila by naopak zrušení zdravotních poplatků. Jako jednu z prvních věcí, které by udělala po zvolení do prezidentského úřadu, jmenovala omilostnění „tykadlového řidiče“ Romana Smetany.

Fischerová se vyjadřovala také k aktuálnímu tématu kolem nově zvolené ministryně Karolíny Peake a jejích prvních kroků v úřadu. Podle Fischerové je s podivem, že Peake začala hned druhý den po svém jmenování s vyhazovy některých vysoce postavených zaměstnanců resortu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám