Hlavní obsah

Šlechtová je dál v izolaci, poslanci už venku z karantény

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory rostoucí nákaze v Česku se poslanci ve čtvrtek sejdou na mimořádné schůzi dolní komory bez omezení, a nikoli jen v polovičním počtu jako v minulosti při nouzovém stavu. Právu to potvrdil šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Doma však zůstane Karla Šlechtová (ANO).

Foto: Milan Malíček, Právo

Končící ministryně obrany Karla Šlechtová

Článek

„Poslanci dostanou mail, ve kterém vyzýváme k použití roušek při jednání,“ řekl Vondráček s tím, že pokud budou kolegové rozumní, mělo by vše proběhnout bez problémů. Nařídit členům parlamentu roušky ze zákona nelze.

Třináctka poslanců, kteří byli kvůli nakažené Šlechtové v karanténě, je podle Vondráčka již v pořádku a i druhý test jim vyšel negativně. „Nemám informaci, že by byl někdo nově nakažen, a to i mezi zaměstnanci Sněmovny,“ poznamenal.

Šlechtová má koronavirus. Poslanci ANO a ČSSD museli do karantény

Domácí

Šlechtová se čtvrteční schůze neúčastní. „Kvůli horším příznakům covidu budu ještě v izolaci. Stále inhaluji na plíce,“ sdělila v pátek Právu. Někdejší ministryně obrany se potýkala s horečkami, suchým kašlem, bolestmi kloubů a svalů, malátností i těžkým dýcháním. Jako jedna z mála poslanců při schůzích komory nosila roušku.

V třináctce poslanců v karanténě byli např. Roman Onderka či Petr Dolínek (oba soc. dem.), Adam Kalous, Monika Červíčková, Jiří Mašek, David Štolpa, Milan Feranec nebo Věra Adámková (všichni ANO).

Koronavirus má i šéf ÚZIS. Babiš měl při schůzce respirátor a do karantény nemusí

Koronavirus

O svolání mimořádné schůze požádaly ve čtvrtek opoziční kluby. Na programu bude např. návrh ODS prodloužit odpuštění sociálních odvodů pro živnostníky a malé firmy do konce roku nebo lidovecká předloha, která by zjednodušila výměnu průkazu osoby se zdravotním postižením. TOP 09 chce debatovat o podpoře živé kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám