Hlavní obsah

Registrační značky aut by mělo jít rezervovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Registrační značku pro automobil by mělo být možné rezervovat až měsíc předem. Především firmy by si tak mohly vyřizovat potřebná povolení ještě předtím, než úřad vozidlo zapíše do registru.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Registrační značka (Ilustrační foto)

Článek

Počítá s tím vládní novela o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, kterou projednal sněmovní hospodářský výbor. Žádost o značku bude muset obsahovat VIN vozidla, a pokud vozidlo VIN nemá, pak alespoň číslo podvozku. Žádosti o zápis do registru vozidel by také mohlo být možné podávat elektronicky.

Registrační značka se na dubajské aukci prodala za 209 milionů

AutoMoto

Novela též počítá se zrušením povinnosti předkládat protokol o evidenční kontrole při žádosti o registraci vozidla nebo při změně provozovatele.

Výbor podpořil i návrh poslance ODS Stanislava Blahy na zrušení velkého technického průkazu, s cílem omezit byrokracii a snížit náklady spojené s doklady k vozidlu.

Velký technický průkaz bude možná zrušen

AutoMoto

Od roku 2024 by úřady již tento doklad neměly vydávat, osvědčení o registraci vozidla, což je malý technický průkaz, by pak obsahovalo více údajů než dosud. Ostatní údaje z velkého technického průkazu by měly být k dispozici v registru silničních vozidel. Sněmovna by o úpravách měla rozhodnout na příští schůzi.

Reklama

Výběr článků

Načítám