Hlavní obsah

Příští týden by mohlo přijít babí léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po deštivém a chladnějším konci tohoto týdne by mělo dorazit babí léto. Meteorologové očekávají, že v polovině září ubyde srážek a teploty začnou stoupat. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Petr Hejna

Ilustrační foto

Článek

Přes střední Evropu začne postupovat od západu mělká brázda nízkého tlaku vzduchu, s ní související studená fronta se bude vlnit, uvedli meteorologové. Ke konci týdne bude do Česka za studenou frontou proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu až severu.

Teploty v týdnu od 12. do 18. září se budou pohybovat na rozhraní průměrných a podprůměrných hodnot. Noční v intervalu mezi sedmi a 11 stupni Celsia, denní mezi 15 a 20 stupni Celsia. Nejchladněji bude zřejmě o víkendu, kdy se denní teploty budou pohybovat mezi 10 a 15 stupni.

Oteplení bude pozvolné

V týdnu od 19. do 25. září se bude pozvolna oteplovat. Mělo by být polojasno až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 22 stupňů Celsia.

V týdnu od 26. září do 2. října by se měly denní teploty pohybovat v rozmezí od 14 do 22 stupňů, průměr by měl být kolem 19 stupňů. Noční potom mezi 4 a 10 stupni. Srážkově by tento týden měl být průměrný.

Ve čtvrtém sledovaném týdnu od 3. do 9. října by se průměrné teploty měly pohybovat kolem 16 stupňů. Srážkově by tento týden měl být podprůměrný.

Reklama

Výběr článků

Načítám