Hlavní obsah

Počet nově nakažených opět překonal 1000

Počet nově nakažených v Česku byl za pátek 1017. Je to jen o málo více než za čtvrtek, kdy bylo nakažených 990. V porovnání s minulým pátkem je číslo zhruba o dvě stovky vyšší. Roste také počet lidí v nemocnicích, i těch ve vážném stavu.

Článek

Čísla jsou vyšší než minulý týden i přesto, že bylo provedeno méně testů.

Počet nově nakažených překročil tisícovku už tento týden v úterý, naposledy byla takto vysoká čísla v polovině května.

Reprodukční číslo se za pátek zvýšilo na 1,30 ze čtvrtečních 1,27. Incidenční číslo, které udává průměrný počet nakažených za sedm dní na 100 000 obyvatel, je 54.

Přeočkujte se už po půl roce, doporučují nově vakcinologové

Koronavirus

V nemocnicích je s nemocí 331 lidí, to je nejvíce od začátku června. Z toho 67 je ve vážném stavu. To je dvakrát tolik než před týdnem. Zvyšují se počty úmrtí s koronavirem, například ve středu bylo pět obětí, o den dříve tři. Čísla o mrtvých se průběžně doplňují. Ještě v polovině září byla v kolonce úmrtí často nula.

V Německu za posledních 24 hodin přibylo 8854 nových případů nákazy koronavirem. Před týdnem zaznamenalo Německo podobný přírůstek - 8517 nových infekcí. Takzvaná sedmidenní incidence, která udává, kolik lidí se v průměru nakazilo na 100 000 obyvatel, se již řadu dnů pohybuje na podobných hodnotách. V sobotu činí 64,4, v pátek to bylo 63,8 a před týdnem rovněž 64,4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám