Hlavní obsah

Po Novém roce se vrátí do škol jen žáci 1. a 2. tříd základních škol

Novinky, ber, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do škol budou od 4. ledna chodit jen žáci 1. a 2. tříd základních škol, otevřeny zůstanou také mateřské a speciální školy. Zbytek výuky bude distanční. Na Twitteru to oznámil ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Školy budou od 4. ledna fungovat v režimu PES 5. Distanční výuka bude na všech školách s výjimkou MŠ, speciálních školách a 1. a 2. ročníků základních škol,” napsal na Twitter Plaga.

Vláda o zpřísnění opatření a přesunu do pátého stupně PES rozhodla ve středu. Učinila tak kvůli zhoršující se epidemiologické situaci a narůstajícím počtům nakažených i hospitalizovaných. Pátému stupni už také šestý den odpovídá i hodnota indexu rizika PES, ve středu dosáhl 81 bodů ze 100.

V rámci čtvrtého stupně se prezenčně vzdělávali pouze žáci prvního stupně základní školy, mateřských a speciálních škol. Do školy chodily také závěrečné ročníky ZŠ a středních škol.

Do škol chodili žáci pouze několik týdnů. Od vypuknutí epidemie koronaviru se studenti po většinu času vzdělávali dálkově.

 

Reklama

Výběr článků

Načítám