Hlavní obsah

Pavel přinesl Nerudové flanelku a těší se na podraz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Generál Petr Pavel přinesl svojí soupeřce v prezidentských volbách Danuši Nerudové flanelovou košili. Odčinit s ní chtěl vlnu dezinformací kvůli svému výroku, kdy řekl, že pokud by vyhrál volby, rád by jako prezident využil její účetní expertizu. Ona mu na oplátku do debaty na Primě přinesla čokoládu na nervy.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Danuše Nerudová a Petr Pavel ve studiu

Reklama

Článek

„Mrzí mě, že v posledních dvou dnech vznikla vlna kvůli dezinterpretaci jednoho mého výroku. Chtěl bych to odčinit dárkem. Flanelová košile je nezamýšleným symbolem finální kampaně, dříve ale pro mě byla symbolem mojí pohody a klidu,“ uvedl na úvod debaty na CNN Prima News.

Šlo o výrok, kdy Pavel pro Hospodářské noviny na dotaz, zda by si vzal Nerudovou na Hrad jako poradkyni, uvedl, že kdyby šlo o radu ohledně účetnictví, rád by její expertizu využil.

„Pan Pavel by si mě na Hrad vzal jako účetní. Na podobné ponižování od mužů jsou u nás ženy bohužel zvyklé,“ reagovala pak Nerudová na sítích.

Flanel mě kousal

Nyní se k flanelové košili vyjádřila tím, že tento materiál měla na sobě naposledy v 80. letech. „Tehdy mě kousala. Úplně nevím, jestli to budu rehabilitovat,“ poznamenala.

„Dovolila jsem si přinést vám (Pavlovi) čokoládu, abyste si obalil nervy,“ reagovala Nerudová.

„Ve veřejném prostoru vystupuju dlouho, nikdy jsem tam nevystupovala jako expertka na účetnictví. Vystupuji dlouhodobě jako ekonomka, která se specializuje například na rozpočet, což je něco jiného než účetní,“ vysvětlila pak rozhořčení nad výrokem Pavla.

Ten pak Babišovi přinesl ještě červenou čepici s nápisem Generál. Babiš se debaty neúčastnil.

Těší se na zítřejší podraz

Pavel s Nerudovou pak oba v debatě také prohlásili, že zatím žádný podraz v prezidentské kampani nezažili.

„Zatím jsem žádný pořádný podraz nezažil. Doufám, že nějaký podraz zítra přijde. Svým způsobem se na to těším, chybí mi to,“ řekl Pavel a významně se podíval na prázdný vedlejší stoleček, který byl vyhrazený pro šéfa hnutí ANO.

„Babišovi zítra půjde o hodně, můžeme se dočkat různých překvapení,“ řekl Pavel.

„Konečně se Andrej Babiš jednou dostaví k tomu, že s námi přijde debatovat,“ doplnila Nerudová.

Sociolog: Body získal spíš Pavel

Podle sociologa a analytika agentury STEM/MARK Jana Buriance se dá předpokládat, že debata nahnala body spíše Pavlovi.

„Nerozhodné voliče sledujeme a už od první debaty ČT v neděli se spíše přikláněli k Petru Pavlovi. Řekl bych, že tato debata přidá hlasy spíše jemu. Působil přirozeněji vůči hlavnímu mottu své kampaně,“ řekl Právu.

„Vypovídající o tom byly i výsledky diváckého hlasování, ve kterém jednoznačně zvítězil Petr Pavel. Takže tak bych i viděl vítěze celé debaty,“ poznamenal.

Slíbil mi, že to nezveřejní, setřela vtipně Pekarová Adamová Babišovu lživou kampaň na sítích

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám