Hlavní obsah

No Go zóna v Ústí nad Labem. Do Mojžíře nejezdí trolejbusy ani taxi, teď stopla rozvážku i pizzerie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ústecká pizzerie Zebra pizza odmítá zavážet jídlo do problémové ústecké lokality Mojžíř. Důvodem je několik incidentů s místními a vyhrožování násilím. Kvůli útokům na řidiče nezajíždějí od konce července do čtvrti ani přímé trolejbusy. Do čtvrti nechtějí zajíždět ani někteří taxikáři.

Foto: Profimedia.cz

Sídliště Mojžíř

Článek

„Už nám došla trpělivost a rozhodli jsme se absolutně vynechat toto místo z rozvozové zóny. První incident kopání do vozu a vyhrožování násilím,“ uvedla pizzerie o víkendu na svém facebookovém profilu.

„Poté jsme jim vozili objednávky na vrchní zastávku autobusu. Druhý incident včera i na zastávce. Dobývání se řidičce do auta, rozkopnuté světlo u vozu, vyhrožování. Absolutně nezvladatelná lokalita plná lidí, kteří nemají morální kodex, natož chování,“ doplnila.

Slušným zákazníkům se omluvila. „Pár slušných zákazníků jsme tam měli a velice se jim omlouváme, ale i přesto vaše objednávky nebude možné vyřídit ani je zadat do systému,“ stojí ve vyjádření pizzerie.

„Kdysi docela pěkná čtvrť se mění pomalu ale jistě na NoGo zónu pod veselým dohledem vedení města,“ napsal pod příspěvek jeden z diskutujících.

„Stejně jako vám nikdo nedoručí pizzu do válečné zóny nebo jádra reaktoru, neměl by v zájmu zachování vlastního života doručovat ani do Mojžíře,“ napsal další.

Starostka: Vůbec se jim nedivím

„Vůbec se jim nedivím. My tam musíme pod ochranou městské policie i provádět sečení,“ řekla Právu Yveta Tomková (Vaše Ústí), starostka obvodní radnice Neštěmice, pod které Mojžíř spadá.

Agresivní cestující, poplivaná řidička. Do problémové lokality v Ústí přestane jezdit trolejbus

Domácí

Neštěmická radnice podle ní v problémové lokalitě nevlastní žádné byty. „Je tam vysoká kumulace problémových obyvatel, kteří se cítí beztrestní. Viním z toho stát. Radnice má svázané ruce, žádné represivní nástroje, pouze řešení přestupků,“ doplnila Tomková.

Obce mají díky předloňské novele známé jako „třikrát a dost“ šanci sáhnout neplatičům pokut za přestupky na sociální dávky, a právě tou cestou se Neštěmice vydaly. „Už jsme několik žádostí o pozastavení sociálních dávek na Úřad práce poslali,“ uvedla Tomková.

Autobus jen předními dveřmi

Kvůli neukázněným cestujícím se změnila od 31. července do Mojžíře městská doprava. Místo trolejbusu, jehož trasa byla zkrácena, tam zajíždí jen autobus s celodenním nástupem předními dveřmi.

Ke změně přistoupil ústecký dopravní podnik ve spolupráci s ústeckou radnicí ve snaze ochránit slušné obyvatele a cestující, řidiče MHD, vozidla dopravního podniku a zároveň zklidnit situaci v lokalitě.

V minulosti například jednu řidičku cestující poplivali, řidiči pak odmítali po incidentech do Mojžíře jezdit.

Na bezpečnost a pořádek ve vozidlech nyní dohlíží asistenti přepravy a strážník městské policie. Cestující bez platného dokladu se pod jejich dohledem do vozu nedostanou. Nové opatření se podle dopravního podniku osvědčilo, zůstane tak i nadále.

Do míst se podle všeho neodvažují ani řidiči taxislužby. „Nejezdíme Mojžíř už dávno, a do Předlic už vůbec ne. Bohužel tak to prostě je,“ napsal v diskuzi k příspěvku pizzerie řidič Fox Taxi Ústí nad Labem.

Chudoba, nezaměstnanost a dluhy trápí vyloučené lokality

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám