Hlavní obsah

Nákaza převažuje u středoškoláků. Druhé kolo testů dopadlo podobně jako to první

Novinky, jam, špf, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plošné testování žáků ve školách od začátku září zatím proběhlo dvakrát, třetí kolo proběhne ve čtvrtek. Žádné velké ohnisko ale mezi žáky a studenty doposud neodhalilo a situace ve školách je podle ministerstva zdravotnictví příznivá.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Žák se testuje na koronavirus kloktacím PCR testem (ilustrační foto).

Článek

V prvním kole vyšel test pozitivně 111 studentům z celé České republiky. Údaje z druhého kola, které proběhlo v pondělí, zatím ministerstvo sdělit nechce, celkové výsledky ze všech tří testovacích etap hodlá resort zveřejnit příští týden.

„Čísla z druhého kola testování ve školách jsou podobná těm z prvního kola,“ přiblížil pouze Novinkám mluvčí ministerstva zdravotnictví Daniel Köppl.

Čísla rostou a nejde to svádět jen na školy, upozorňuje Dušek

Domácí

Podle ministerstva je však situace zatím příznivá a v žádné škole není taková koncentrace nákazy, aby chod ústavu ohrozila.

Na středních školách víc než na ZŠ

Šéf resortu Adam Vojtěch (za ANO) v úterý uvedl, že mezi nakaženými převažují středoškoláci.

„Zatím z dat vyplývá, že větší míra výskytu je na středních školách než na základních, což odpovídá i celkovému výskytu v populaci. Víme, že dnes je největší výskyt v populaci 16 až 29 let,“ řekl v ČT.

Resort bojuje i s tím, že ne všechny školy výsledky testování nahlásily. Údaje z prvního testovacího kola nahlásilo podle tiskového oddělení ministerstva 94 procent škol. Ty, které informace nedodaly, resort prošetřuje. Kolik škol nahlásilo výsledky ve druhém kole, je zatím nejasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám