Hlavní obsah

Na Hradě vyvěsili ukrajinskou vlajku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na Pražském hradě proběhlo v pondělí v poledne slavnostní střídání hradní stráže. Na znamení solidarity s Ukrajinou byly vztyčeny česká a ukrajinská vlajka. Den solidarity s Ukrajinou vyhlásil prezident Miloš Zeman, který bude večer předávat státní vyznamenání udělená v letech 2020 a 2021. Ukrajina se už dvanáctý den brání vojenské agresi ze strany Ruska.

Den solidarity s Ukrajinou na Pražském hraděVideo: Novinky

 
Článek

Na stožáry na prvním nádvoří za tónů státní hymny vystoupala nejprve česká a posléze i ukrajinská vlajka.

Většina ministrů na Hrad dorazí, podpoří Ukrajinu

Domácí

Tomu předcházel slavnostní nástup hradní stráže a její následné střídání doplněné hudebním doprovodem.

Foto: Novinky

Den solidarity s Ukrajinou na Pražském hradě

Večer proběhne u příležitosti 172. výročí narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka předávání státních vyznamenání, přičemž Hrad avizoval, že hosté budou „v písemném programu večera zdvořile požádáni, aby poskytli finanční příspěvek na pomoc ukrajinskému lidu”.

Věřit Rusku bylo naivní, zní z Hradu. Zeman se cítí podvedený

Válka na Ukrajině

Někteří politici již avizovali, že se slavnostního večera nezúčastní, protože se, na rozdíl od prezidenta, necítí být ruskými postoji zaskočeni. Zeman byl za své proruské směřování dlouhodobě kritizován. Po začátku válečného konfliktu ruské jednání odsoudil a vyzval k sankcím.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ukrajinská vlajka nad Pražským hradem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám