Hlavní obsah

Na Lány bych se nikdy takto nelepil, rýpnul si Klaus do končícího Zemana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Končící prezident Miloš Zeman se podle svého předchůdce Václava Klause nepochopitelně „lepí na Lány“. Klaus to řekl ve středu na CNN Prima News v souvislosti se Zemanovým stěhováním z lánského zámku, kde poslední roky ve funkci bydlel, do nedalekého nově postaveného domu na okraji obce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

„Překvapilo mě to, nechápu to. Já bych to tedy v žádném případě nikdy neudělal, protože bych se nechtěl lepit na Lány, na prezidentský zámek. Žít blízko toho se mi zdá naprosto zbytečné,“ rýpnul si do končící hlavy státu exprezident Václav Klaus. Ten bydlí v pražských Kobylisích.

Miloš Zeman, kterému prezidentský mandát skončí už ve středu o půlnoci, nebyl před nástupem do funkce podle něj nikdy propojen s Lány. „Buď se člověk vrací do svého bydliště, nebo tam, kde se narodil. Je to ale jeho rozhodnutí a každý si místo svého bydlení nachází k obrazu svému,“ doplnil bývalý prezident s tím, že pro něj samotného bylo vždy nemyslitelné, aby v Lánech bydlel i během svého mandátu.

Klaus tak komentoval skutečnost, že se Miloš Zeman s koncem mandátu stěhuje do nedávno dokončeného domu na okraji Lán, nedaleko lánského zámku, v němž poslední roky ve funkci bydlel.

Zeman se přestěhoval

Domácí

„Pro mě bylo nemyslitelné tam bydlet, občas jsem v Lánech přespal nebo strávil víkend. Ale že bych nežil v Praze, to jsem si neuměl představit,“ připomněl svůj rozdílný pohled Klaus.

Zeman v minulosti bydlel s rodinou v panelovém domě na sídlišti v pražských Stodůlkách. Když se v roce 2002 rozhodl odejít do penze, přemístil se na chalupu v Novém Veselí na Vysočině. Zde také trávil letní dovolené i během období prezidentování, známé z toho jsou například fotografie Zemana na žlutém nafukovacím člunu „Challenger“ na místním rybníce.

V posledních letech pak žil v bytě na lánském zámku, letním sídle českých prezidentů.

Klaus: Zemanův hlas bude chybět

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám