Hlavní obsah

Mikuláš přinese do Česka mráz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po inverzním počasí, které bude panovat v Česku v tomto týdnu, se výrazně ochladí po 5. prosinci. Noční teploty by mohly klesnou až k minus osmi stupňům Celsia, průměr by se měl držet kolem minus tří stupňů Celsia. Denní teploty by se měly držet jen lehce nad nulou, ale mohou klesnout i k minus pěti stupňům.

Foto: Archiv čtenářky

Ilustrační foto

Článek

Nejchladněji by mělo být v týdnu od 12. do 18. prosince, uvádí měsíční výhled počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Počasí v tomto týdnu bude mít v Česku převážně inverzní charakter. Denní teploty se budou většinou držet nad nulou, v noci je ale třeba počítat s mrazem. Při zmenšené oblačnosti mohou teploty klesnout až k minus pěti stupňům Celsia. Sluníčka si také příliš neužijeme. Provázet nás budou mlhy, mrholení, místy i mrznoucí, a případně slabé sněžení.

Mikulášskou nadílku bude provázet ochlazení. Mělo by být polojasno až oblačno, místy by mělo sněžit, v nižších polohách by mělo pršet. Noční teploty se budou pohybovat kolem průměrných minus tří stupňů, místy klesnou až na minus osm stupňů. Denní teploty budou oscilovat mezi -5 a 5 °C.

Zřejmě nejchladnějším týdnem ve sledovaném období by se podle měsíčního výhledu mělo stát období od 12. do 18. prosince. Meteorologové počítají s nočními mrazy kolem průměrných minus čtyř stupňů, na některých místech mohou klesnout až na minus devět stupů. Denní teploty by se měly pohybovat kolem nuly, ale mohou klesnout až na minus osm stupňů.

V týdnu před vánočními svátky se mírně oteplí, vyplývá z předpovědi. Od 19. do 25. prosince by se měly noční teploty pohybovat kolem minus tří stupňů a denní se budou pohybovat na průměrném jednom stupni Celsia.

Celkově budou následující čtyři týdny teplotně i srážkově průměrné až slabě podprůměrné, uvádí Český hydrometeorologický ústav. Srážky budou mít podle meteorologů převážně podobu mrholení, ojediněle i mrznoucího, nebo slabého sněžení.

Dny budou šedivé, v noci mráz

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám