Hlavní obsah

Měl jste plínky? utahoval si Vondra z Okamury kvůli téměř 11hodinovému projevu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až mírně bizarní moment nabídla v neděli politická debata na CNN Prima News. Kandidáti do Evropského parlamentu Danuše Nerudová (za STAN) a Alexandr Vondra (Spolu) si utahovali z téměř 11hodinového středečního projevu šéfa SPD Tomia Okamury ve Sněmovně. Vondra se ho zeptal, zda měl plínky, Nerudová zase podotkla, že má „skvělý močový měchýř“. Okamurovi se poznámky viditelně nelíbily a ostře se vůči nim ohradil.

Foto: Novinky

Europoslanec Alexandr Vondra (ODS).

Článek

„Musím říct, pane poslanče, že jsem to trochu sledoval, politicky ten váš projev žádný výkon nebyl, moc jste se nevycajchnoval, ale musím říct, že cirkusově, nebo klidně fakírsky, ale aby to neznělo pejorativně, to je teda mimořádné. Já bych to nedal,“ složil Okamurovi během nedělní diskuse europoslanec a „superlídr“ kandidátky Spolu do Evropského parlamentu velmi odlehčeným způsobem poklonu Vondra (ODS).

Obratem se ho však zeptal, jak to dokázal. „To mi neříkejte, že jste nečural. Vy jste musel mít plínky nebo nějaký pytlíček. Mně je přes 60, já bych těch 11 hodin ani náhodou nedal, vy jste o něco mladší. To jste měl plínky?“ přisadil si Vondra.

Poslanec ANO Patrik Nacher se pokusil Vondru přerušit s žádostí, aby se vrátili k původnímu tématu a debatovali věcně.

Obdobně si do Okamury rýpnula i neúspěšná prezidentská kandidátka a kandidátka do europarlamentu za STAN Danuše Nerudová. „Vy a pan Babiš máte skvělý močový měchýř, ale já jako volič jsem se nedozvěděla nic o tom, co navrhujete,“ prohlásila Nerudová s tím, že jinak byl projev „o ničem“.

Šéf opoziční SPD Tomio Okamura ve středu v Poslanecké sněmovně obstruoval projednání koaličního návrhu zákona na zavedení korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí rekordních 10 hodin a 44 minut. Zatím jednání trvalo kvůli obstrukcím ze strany opozičních SPD a ANO, jež s návrhem nesouhlasí, tři dny. Pokračovat se bude v úterý.

Okamurovi se popichování od politických konkurentů viditelně nezamlouvalo. „Žádné plínky nepotřebuji. Jsem plně připraven, nemusím ani spát, lékaři mi diagnostikovali, že mám nejvyšší hladinu testosteronu, která je prý ještě zdravá. Já jsem plně energický hájit zájmy České republiky,“ ohradil se předseda SPD. Zopakoval, že za „svobodu a demokracii“ bude bojovat „ze všech sil“.

Že je korespondenční volba pro Okamuru tématem, za které se chce bít, bylo patrné i z toho, jak urputně se snažil o tématu diskutovat s Vondrou a Nerudovou. Jeho proslov, co všechno je na poštovní volbě špatně, musela po opakované snaze jej přerušit a ztišit ukončit moderátorka pořadu Terezie Tománková. Když několikrát Okamura nereagoval na její výzvy, musela ho běžně klidná moderátorka zvýšeným hlasem okřiknout, což překvapilo i šéfa SPD.

„A dost! Pane Okamuro, prosím. Já jsem tady takhle v životě nekřičela a omlouvám se divákům, ale destruujete diskuzi,“ obořila se na něj.

Poslanci přerušili schůzi, s korespondenční volbou budou pokračovat v úterý

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám