Hlavní obsah

Domácí kino netřeba. Chytrý soundbar od Sonosu má 11 reproduktorů

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy si lidé domů pořizovali hned několik reproduktorů, aby si navodili podobnou atmosféru jako v kině, jsou patrně již dávno pryč. Chytré soundbary totiž dokážou zprostředkovat prostorový vjem také, například novinka od Sonosu ukrývá hned 11 samostatných reproduktorů.

Foto: archív výrobce

Soundbar Sonos Arc

Článek

Popularita soundbarů je vcelku pochopitelná. Nainstalovat jedno zařízení pod televizor je jednodušší a pohodlnější než řešit rozmístění několika samotných reproduktorů po místnosti. Pokud lidé sáhnou po nějakém sofistikovanějším řešení, nepřipraví se ani o prostorový zvuk, který je jinak výsadou domácích kin v sestavě 5.1 či 7.1.

Novinka zvaná Sonos Arc obsahuje hned 11 výkonných reproduktorů, každý z nich má přitom během reprodukce jiný úkol. Dva například směřují zvuk nahoru pro 3D zvuk, další se pak starají o čistý přednes, přesné podání detailů a čitelných hloubek.

Hrát může i lampa. A to překvapivě dobře

Testy

Uživatel může pomocí obslužné aplikace nastavovat zvukové profily podle toho, co zrovna hraje. V režimu domácí kino se hodí profily Dolby Audio 5.1 či Dolby Atmos, při přehrávání hudby přijde vhod zase klasický stereo režim.

V mobilní aplikaci Sonos, prostřednictvím které se inteligentní soundbar ovládá, je možností nastavení ještě daleko více. Například funkce zlepšení kvality řeči projasní každý dialog, aby byl lépe slyšet.

Noční zvuk pak slouží k potlačení intenzivních a hlasitých výbuchů. Technologie Trueplay pak dovolí upravit akustický profil podle místnosti, ve které se Arc právě nachází.

Foto: archív výrobce

Soundbar Sonos Arc

Náročnější uživatelé si s pomocí modelu Arc mohou vytvořit klidně i celé domácí kino. Dá se totiž propojit s dalšími reproduktory od Sonosu, aby si uživatelé vytvořili opravdový prostorový zvuk. Do zadní části místnosti se například mohou bezdrátově připojit dva reproduktory One SL a pro hlubší basy pak subwoofer Sonos Sub.

Arc bude k mání v matně černém a matně bílém provedení. Má zaoblenou 270stupňovou plastovou mřížku a jemný hladký povrch pro zajištění vícerozměrného zvuku. Líbivý design se tedy novince rozhodně upřít nedá.

Prodej chytrého soundbaru od Sonosu je naplánován na 10. června, i když ve vybraných obchodech již nyní odstartovaly předobjednávky. Případní zájemci za novinku zaplatí 24 990 Kč.

Foto: archív výrobce

S dalšími reproduktory je možné vytvořit bezdrátové domácí kino.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám