Hlavní obsah

Když tu není Babiš, jde to všechno líp, notovali si na vládě Bělobrádek s Mládkem

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu se poprvé od krajských a senátních voleb sešla vláda. Ač sociální demokracie v regionech utrpěla porážku od svého koaličního partnera hnutí ANO, jednání kabinetu prý probíhalo v pohodové atmosféře. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek a ministr průmyslu Jan Mládek z ČSSD se shodli, že to bylo díky tomu, že na schůzi vlády chyběl lídr ANO a šéf státní kasy Andrej Babiš.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) po jednání vlády

Článek

„Nebyl tu pan vicepremiér Babiš a řekl bych, že ta atmosféra byla velmi dělná. Neměli jsme žádný závažný spor,“ hodnotil první povolební jednání kabinetu na tiskové konferenci Bělobrádek.

„Ono to neplatilo jenom dneska. Vždy, když tady není pan vicepremiér Babiš, tak to všechno jde tak nějak harmoničtěji,“ přisadil si Mládek.

Pánové si nevšimli, že už skončila předvolební kampaň
Dan Ťok, ministr dopravy za ANO

Babiš, který na jednání vlády chyběl, byl ve Sněmovně na schůzi rozpočtového výboru. Hnutí ANO na tiskové konferenci ve Strakově akademii zastupoval ministr dopravy Dan Ťok. Komentář koaličních partnerů podle něj nebyl fér.

„Pánové si nevšimli, že už skončila předvolební kampaň. Není to problém toho, že by tam byl nebo nebyl pan Babiš. Je to problém toho, že on otvírá otázky, které možná v politické korektnosti české vlády otvírány předtím nebyly,“ řekl Novinkám Ťok.

Ťok: Možná je trochu víc emotivní

Podle něj jsou vlády, na kterých je Babiš přítomen a nálada bývá také dělná a pohodová. „Když jsou tam přinášeny kontroverzní body, tak nikdo nemůže čekat, že bude mlčet. Možná je trochu více emotivní, ale ohradil bych se, že tyto problémy přináší pan Babiš,“ dodal.

Související témata:

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda vlády, ministr pro vědu, výzkum a inovace a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Podotkl, že mu přišlo, jako kdyby Bělobrádek s Mládkem mluvili k voličům, a ne na tiskové konferenci po vládě.

Reklama

Výběr článků

Načítám