Hlavní obsah

Jarní prázdniny nepomohly, lidí s chřipkou v Praze dál přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Chřipka se na území Prahy nevzdává, v minulém týdnu vzrostl počet nemocných v metropoli téměř o 16 procent. Epidemie tak dál trvá. V pondělí to uvedla Hygienická stanice hlavního města Prahy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Skončily jarní prázdniny, které nemocnost ovlivnily, děti již dva týdny chodí do školských zařízení, proto nemocnost stoupla zejména ve věkové skupině 6 až 14 let, následně i ve věkové skupině 0 až 5 let,” konstatovali hygienici k mezitýdennímu nárůstu o 15,9 procenta. Nemocných je zhruba 1450 lidí na 100 tisíc obyvatel.

Hygienici očekávají, že vysoká nemocnost bude pokračovat.

Chřipka

Lékaři zatím zaznamenali v hlavním městě 40 závažných případů chřipky a 10 úmrtí. V celé České republice lékaři evidují zatím 70 mrtvých v souvislosti s chřipkovou epidemií. [celá zpráva] Podle epidemiologů lehce převažuje chřipka typu B nad chřipkou typu A.

Plošná epidemie prozatím stále trvá i v celé Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

Chřipce již v Praze letos podlehlo 10 lidí

Již deset lidí letos v Praze zemřelo na následky chřipky. V rámci zveřejnění statistik k probíhající chřipkové epidemii to v pondělí uvedla Hygienická stanice...

Epidemie chřipky trvá. Už sedmdesát mrtvých

Epidemie chřipky nadále přetrvává na celém území Česka. Už si vyžádala 70 úmrtí. „V současné době máme 1984 nemocných na 100 tisíc obyvatel a to znamená, že...

Výběr článků

Načítám