Hlavní obsah

Chřipková epidemie nepolevuje, nemocných stále přibývá

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plošná chřipková epidemie v České republice dále pokračuje. Počty nemocných se v tomto týdnu opět zvýšily. V pátek to oznámila hlavní hygienička Eva Gottvaldová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle statistik hygieniků trpělo chřipkou, případně akutními respiračními infekcemi 1954 osob na 100 tisíc obyvatel, což je o půl procenta nemocných více než minulý týden.

Nejvíce nemocných přibylo mezi dětmi ve věku 6 až 14 let. Nejvyšší nemocnost je momentálně stále hlášena z Libereckého, Pardubického, Moravskoslezského, z  Jihočeského, Plzeňského a Jihomoravského kraje a rovněž z Vysočiny.

Ačkoli v některých již počty nemocných klesají, i nadále je ve všech krajích nemocnost přes 2000 osob na 100 tisíc obyvatel.

Chřipka

Epidemie přetrvává rovněž u všech našich sousedů, celkově v Evropě již nemocnost zvolna klesá.

„I nadále platí doporučení pokud možno se vyhýbat větším uskupením lidí a ve zvýšené míře dbát na dodržování základních hygienických pravidel, tedy kýchat do kapesníku či si po cestě hromadnou dopravou vždy umýt ruce. Pokud už jste nemocní, chovejte se zodpovědně, infekci nepodceňujte a nešiřte dál – je mnohem lepší chřipku vyležet než nákazu dále šířit,“ uvedla Gottvaldová.

Reklama

Související témata:

Související články

Chřipková epidemie pokračuje a sílí

Počty lidí, kteří v tomto týdnu onemocněli akutními respiračními obtížemi, mezi něž patří i chřipka, nadále rostou. V české republice tak pokračuje plošná...

Výběr článků

Načítám