Hlavní obsah

Fiala k hnutí Klause ml: Takových už bylo

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neříkám na to nic. Tak reagoval šéf ODS Petr Fiala na iniciativu bývalého člena ODS Václava Klause ml., který v pondělí představil své nové hnutí Trikolóra. Fiala podotkl, že takových hnutí již v minulosti bylo několik a skončily, jak skončily.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus mladší představuje své hnutí Trikolóra.

Článek

Tiskovou konferenci jsem nesledoval, žádnou konkurenci nepodceňuji, ale současně říkám, že podobných projektů tu již v minulosti bylo několik a skončily, jak skončily. Neříkám na to proto nic. Naším soupeřem je vláda Andreje Babiše, to je nás prvořadý cíl,“ sdělil Novinkám Fiala.

To, jak Klaus ml. v médiích oznamoval cíle svého nového hnutí, nesledovala ani první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. „Nevím, co tam říkal, jsem na jednání zastupitelstva,“ reagovala pro Novinky.

Tisková konference někdejšího člena ODS nezajímala ani poslance modrých Marka Bendu. „Nesledoval jsem to. Každá strana na politické scéně je konkurencí a skoro s každou musím být připraven spolupracovat. To je logika politiky. Trikolóra toho ovšem zatím moc neslibuje,“ reagoval na otázku, zda by ODS mohla v budoucnu s Trikolórou spolupracovat.

Václav Klaus ml. představuje nové hnutí s názvem Trikolóra hnutí občanůVideo: Petr Horník, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám