Hlavní obsah

Dálnici D1 na zasněžené Vysočině zablokoval na čtyři hodiny kamion. Je to kalamita, hlásí silničáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

V sobotu nad ránem se zastavil provoz na dálnici D1 na 140. kilometru ve směru na Prahu. Příčinou byla nehoda kamionu, který za silného sněžení dostal smyk a skončil přes celou šíři dálnice. Provoz na páteřní dálnici se podařilo obnovit po čtyřech hodinách krátce po osmé hodině ráno. Podle silničářů je po silném sněžení na Vysočině nejhorší situaci letošní zimy.

Foto: HZS Kraje Vysočina, Novinky

Hasiči vyjížděli od půlnoci k dvěma stovkám událostí.

Článek

„Řidič nákladní soupravy nepřizpůsobil rychlost a dostal smyk,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Lébrová s tím, že policisté museli na Vysočině řešit od půlnoci už patnáct nehod.

V permanenci jsou kvůli sněžení a silnému větru i hasiči. „Máme za sebou náročnou noc, od půlnoci jsme v kraji zasahovali u více než 200 událostí v souvislosti s počasím. Nejčastěji jsme odstraňovali stromy a větve, které spadaly na komunikace a bránily tak plynulému provozu,“ informovali.

Foto: HZS Kraje Vysočina, Novinky

Hasiči vyjížděli od půlnoci k dvěma stovkám událostí.

Dispečer silničářů na Vysočině Roman Hubený řekl ČTK, že situace je nejhorší za celou zimu. „Tvoří se závěje, a jakmile to projedeme, za chvíli je na silnici sníh znovu. Platí to pro celý kraj a v terénu máme všechnu techniku. Je to kalamita, pokud někdo nemusí nikam jezdit, tak ať raději vůbec nevyjíždí,“ shrnul.

Foto: HZS Kraje Vysočina, Novinky

Hasiči vyjížděli od půlnoci k dvěma stovkám událostí.

Počasí má na svědomí i výpadky elektřiny. Kvůli silnému větru a sněžení eviduje E.GD více než 41 000 odběrných míst bez elektřiny. Jedná se o poruchy v Jihočeském, Jihomoravském i Zlínském kraji a na Vysočině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám