Hlavní obsah

D1 zablokovala nehoda a zkomplikovala odjezd návštěvníků Grand Prix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

V neděli odpoledne skončil v Brně na Masarykově okruhu další závod mistrovství světa silničních motocyklů. Na akci přijely desetitisíce lidí, kteří místo odpoledně opouštěli. Dálnici D1, která v blízkosti okruhu vede, zablokovala ve směru na Brno nehoda dodávky a auta. Vytvořila se dlouhá kolona.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Provoz na dálnici D1 u Brna po skončení motocyklového závodu.

Článek

"Rozjezd začal krátce před třetí hodinou, jeho klidný průběh asi po 30 minutách na dálnici ve směru na Brno na 183. kilometru zkomplikovala dopravní nehoda dodávky a osobního auta. Po několika minutách odstraněna a kolona se rozjíždí," uvedli před čtvrtou hodinou odpoledne na webu policisté.

Rozjezd byl ale pomalý, protože kromě nehody se vozy hromadily i kvůli omezení rychlosti na 80 km/hod na 184. kilometru.

Kvůli nehodě policisté vozy odkláněli na volnější silnice.

Doprava ve směru na Prahu je bez problémů, provoz je ale velmi hustý.

Na mistrovství se každoročně přijede během víkendu podívat až 200 000 návštěvníků.

"Do této chvíle jsme v Brně přistihli celkem 21 řidičů pod vlivem alkoholu, tři z nich se budou zodpovídat z trestných činů," řekl za jihomoravskou policii Pavel Šváb. "Jeden řidič jel pod vlivem drog. Celkem brněnští policisté rozdali 188 pokut za 110 tisíc korun," doplnil.

"Podle aktuálních odhadů parkovalo v kempech a na parkovištích okolo závodiště 8 800 aut, 4 650 motocyklů, 60 autobusů a 210 karavanů," uvedla policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám