Hlavní obsah

Budem zpívat za patníkem, zlobí se Matěj Ruppert z Monkey Business. Není sám

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký nesouhlas vyvolal zákaz koncertů, muzikálů a oper, ale i zpěvu v hudebních výchovách, který platí od pondělí. „Žádám okamžité odstoupení ministra kultury!“ napsal minulý týden na svůj instagramový účet zpěvák kapely Monkey Business Matěj Ruppert.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák Matěj Ruppert, na snímku s Andělem v roce 2014.

Článek

„Ministr kultury mlčky přihlíží zákazu zpěvu! Jak absurdní, ode dneška zpíváme za patníkem,“ uvedl. „Tohle je jenom začátek, nehodlám mlčet,“ dodal Ruppert. Pod jeho příspěvkem se rozpoutala velká diskuse, do které se přidali i někteří jeho kolegové.

Herec Martin Dejdar napsal: „Přidávám se k tobě Matěji! Nebránil nás při ponižování už na jaře a teď mlčí zase! Možná mlčí, protože prská! Čekám, kdy pan Vondráček zase vyskočí na ten jeho pultík ve Sněmovně, hodí si kytaru přes hlavu, jak to už předvedl, hrábne do strun a zanotuje: Táhněte do háje!“

Kdo naprská víc? Činohra jede dál, opera a herci z muzikálů budou sedět doma

Domácí

Zpěvák Pavol Habera byl ještě tvrdší. „Všichni zpěváci a zpěvačky se mají zítra v 8.30 dostavit na ministerstvo zdravotnictví. Budou se zašívat huby a jiné tělesné otvory, aby nás nenapadlo vydávat zvuky, které by se daly identifikovat jako zpěv, a tím pádem bychom mohli porušovat toto prudce inteligentní nařízení! Ten, kdo to nestihne, si má doma svépomocí odseknout hlavu, pro jistotu!“ napsal.

Prymula: Vevnitř nejvýše 10 lidí, venku 20. Koncerty rušíme, sport bez diváků

Domácí

Od pondělí jsou zakázána představení se zpěvem, jako je opera nebo muzikály. „Jsou to produkce, kde je převážně zpěv. Neznamená to, když je představení, kde někdo na dvě minuty zazpívá,“ uvedl ministr zdravotnictví Roman Prymula. „Zpěv je velmi rizikovou aktivitou. Máme o tom důkazy ze světa i z tuzemska.“

Reklama

Výběr článků

Načítám