Hlavní obsah

Bělobrádek a Okamura promluvili k inauguraci, zhodnotili i Miloše Zemana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrteční inaugurace na Pražském hradě se zúčastnili mimo jiné poslanec za KDU-ČSL Pavel Bělobrádek či předseda SPD Tomio Okamura. Podělili se o dojmy ohledně nového prezidenta Petra Pavla, ale zhodnotili také desetiletý pobyt Miloše Zemana v prezidentském úřadu.

Rozhovor s Tomiem Okamurou a Pavlem BělobrádkemVideo: Novinky

 
Článek

„Inaugurace republiky je vždycky velká událost. Je mi velikou ctí, že mohu být při tom,“ řekl Novinkám poslanec Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Podle Bělobrádka přinese Petr Pavel České republice změnu.

Okamura upozorňuje, že nový prezident musí myslet na české občany. „Je důležité, aby Petr Pavel nemyslel na to, co rozhodnutí přinesou jemu osobně, ale na to, co přinesou českým občanům,“ doplnil předseda.

Dodal, že přímou volbu prezidenta respektuje, současně doufá, že nový prezident bude zastáncem všech občanů. „První krok, který bude moci udělat, je to, aby vetoval zákon, který má okrást tři miliony příjemců důchodu,“ neodpustil si poznámku k aktuálnímu dění.

Sklenář: Inaugurace není monarchistický přežitek

Domácí

Zemanovy výroky rezonovaly celou společností

Bělobrádek prezidentské úřadování Miloše Zemana hodnotit nechtěl. Okamura naopak bývalého prezidenta vyzdvihl jako silnou osobnost. „Byla to silná osobnost. V některých věcech jsem s ní souhlasil, v některých ne,“ řekl s tím, že názory silných osobností rezonují v celé společnosti.

Okamura vyzdvihl Zemanovu podporu přímé demokracie, přímé volby nebo zrušení Senátu. Kritizoval ho ale například za podporu Ukrajiny.

Pavel při inauguraci: Společnost není rozdělená. Lidé dali přednost pravdě

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám