Hlavní obsah

Babiš je provládní, naznačil Okamura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slova prezidentského kandidáta Andreje Babiše o tom, že SPD není a nebude koaličním partnerem pro hnutí ANO, nezůstala bez odezvy. Šéf SPD Tomio Okamura tvrdí, že partnerem pro Babišovo ANO budou strany vládní koalice, a připomněl, že SPD Babiše v prezidentské volbě nepodpořilo.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda SPD Tomio Okamura a šéf ANO Andrej Babiš na archivním snímku

Reklama

Článek

Babiš se proti SPD a jejím voličům vymezil v prezidentském duelu na Novinkách. Konstatoval, že SPD nikdy nebude ve vládě a nikdy nebude ani koaličním partnerem ANO.

Jeho výrok nenechal Okamura bez odezvy. „Kandidát Andrej Babiš dnes vyjádřil svůj postoj k politickému programu SPD a našim voličům,“ odkázal na Facebooku na článek o Babišově odmítnutí spolupráce.

Flašinet, kolovrátek. Kandidáti se v duelu dohadovali nad kampaní a bezpečností Česka

Prezidentské volby

„Jeho koaličním partnerem budou strany Fialovy vládní koalice. Je to přesně tak, jak jsem upozorňoval,“ dodal Okamura s poukazem na stanovisko SPD, které odmítlo Babiše podpořit ve druhém kole prezidentských voleb.

Babiš v duelu Novinek vzkázal SPD, že nikdy nebude ve vládě.Video: Novinky

Kandidátem SPD byl Jaroslav Bašta, který avizoval, že ve druhém kole hodí do urny obálku s prázdným lístkem.

„Doporučení je ne Petra Pavla,“ uvedl již dříve šéf poslaneckého klubu SPD Radim Fiala. Voliči tak buď mohou hodit do urny prázdný lístek, nejít k volbám, nebo volit šéfa ANO Babiše. Ten však spolupráci s SPD odmítl.

Babiš v duelu Novinek vzkázal SPD, že nikdy nebude ve vládě

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám