Hlavní obsah

ANO stojí za Válkovou, Štern se prý chová podezřele

Právo, rsk
Aktualizováno

Poslanecký klub ANO se ve sporu ministryně spravedlnosti Heleny Válkové a jejího náměstka Pavla Šterna kvůli tendru na nákup elektronických náramků postavil v úterý za šéfku resortu. Podle předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka je Šternovo chování podezřelé.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek

Článek

„Po poměrně dlouhé diskusi klub jednoznačně stojí za stanoviskem ministryně Válkové. Přijde nám nestandardní, když podřízený odmítne ministryni, která nese politickou a finanční zodpovědnost za plánovaný tendr, o něm poskytnout základní informace. Na tuto otázku by si měla odpovědět hlavně veřejnost,“ řekl novinářům Faltýnek.

První náměstek ministryně spravedlnosti Robert Pelikán doplnil, že Štern sám zavolal do Lidových novin a oznámil, že kvůli náramkům vypovídal na policii. [celá zpráva]

Šterna nominovala ČSSD

Podle Faltýnka se ANO na resortech snaží rozkrývat všechny podivné tendry s cílem ušetřit peníze. „Nechci spekulovat, proč pan Štern tuto záležitost vyvolal, ale je třeba se podívat do minulosti těch lidí, na čem se podíleli. Pro nás je to velmi podezřelá záležitost. Náměstek Štern je nominantem sociální demokracie, z médií máme informaci, že postup konzultoval na stranické úrovni,“ řekl Faltýnek bez dalších podrobností.

Na dotaz, zda klub se zabýval možným Šternovým odvoláním, Faltýnek odpověděl, že ano. „Pan Štern je nominant soc. dem. a je na ČSSD, jak si problém vyřeší,“ dodal.

Podle informací České televize jedná v úterý vicepremiér Andrej Babiš s ministryní Válkovou na Pražském hradě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám