Hlavní obsah

Náměstek Válkové šel žalovat na svou ministryni na protikorupční policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Náměstek ministryně spravedlnosti pro vězeňství Pavel Štern se obrátil na protikorupční policii v souvislosti s tendrem na elektronické náramky pro domácí vězně. Napsal to server Lidovky.cz. Podle Šterna by výběrové řízení mohlo skončit fiaskem kvůli nestandardním pokynům ministryně Heleny Válkové (ANO).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) s náměstkem Pavlem Šternem

Článek

„Dnes jsem byl na Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality. Podal jsem tam výpověď o tom, co se stalo, a poskytl jim písemné dokumenty kolem této záležitosti, protože to považuji za vysoce nestandardní a riskantní," citoval web Šterna.

„Musím se pana náměstka zeptat, v čem spatřuje problém v jednání paní ministryně, a paní ministryni požádám o vysvětlení,“ sdělil Novinkám předseda ANO a ministr financí Andrej Babiš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tendr byl jednou z věcí, na jejichž stav se ptal premiér Bohuslav Sobotka bývalé legislativní náměstkyně ministerstva spravedlnosti Hany Marvanové poté, co po neshodách s ministryní opustila úřad. Náměstek pro vězeňství a trestní politiku Štern je na ministerstvu nominantem ČSSD.

Ministerstvo letos uvádělo, že dlouho odkládaný projekt elektronických náramků spustí v příštím roce. Původní tendr byl loni zrušen po vyhlášení amnestie.

Alternativní trest domácího vězení existuje v českém právu od ledna 2010. Domácí vězně zatím nekontroluje nepřetržitě elektronika, ale namátkově pracovníci Probační a mediační služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám