Hlavní obsah

Spory Válkové přinášejí vládě negativní publicitu, stěžuje si Sobotka

Aktualizováno

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) hodlá s představiteli hnutí ANO řešit zbytečnou negativní publicitu, které se kabinetu dostává kvůli sporům, které má ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) s některými podřízenými.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

"Bohužel nedošlo k uklidnění poměrů na ministerstvu, které pan Babiš a paní ministryně minulý týden slibovali v souvislosti s výměnou na pozici prvního náměstka. Opakované veřejné spory mezi paní Válkovou a jejími podřízenými nám jako koaličnímu partnerovi vadí, vládě to přináší zbytečnou negativní publicitu," uvedl Sobotka. Vedle něj řeší dění v resortu i vicepremiér a šéf ANO Andrej Babiš.

„Je to situace, která je nepříjemná, tak si to nechám vysvětlit,“ uvedl v úterý Babiš.  „Doufám, že se to vysvětlí a situace se uklidní,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Z ministerstva před časem odešla náměstkyně Hana Marvanová, kterou nahradil Robert Pelikán.

V pondělí se objevila informace, že další z náměstků, Pavel Štern, který zodpovídá za oblast vězeňství, se obrátil na protikorupční policii kvůli údajně nestandardním pokynům ministryně. Těmi mělo být to, že ministryně chtěla o tendru v resortu, který vede, informace poté, co se jí zdálo, že cena je příliš vysoká.

Válková posléze uvedla, že pozastavila tendr na domácí náramky pro vězně, neboť Štern nedal informace ani jí, ani nikomu jinému z vedení resortu, a tendr tak vedení ministerstva považuje za netransparentní.

Následně Válková uvedla, že si neumí příliš představit další spolupráci se Šternem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám