Hlavní obsah

Tisková konference vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) ve středu jednal o častějším testování ve firmách. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) prosazuje, aby se zaměstnanci testovali jednou za pět dní, nyní je to jednou za sedm. Brífink po jednání vlády je naplánovaný na 16:30, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 29.3.2021 Video: ČTK

 
Článek

Kabinet v pondělí také vrátil zbývajících pět miliard korun do armádního rozpočtu. Armáda přišla o deset miliard korun kvůli kompromisu vlády s KSČM při schvalování letošního státního rozpočtu. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) kvůli tomu hrozil odchodem z vlády.

Metnarův odchod kvůli miliardám z rozpočtu? Trochu mu ujely nervy, míní Schillerová

Domácí

Řešit měla vláda také výstavbu jaderné elektrárny Dukovany. Důvodem pro to je opoziční kritika po oznámení ministerstva průmyslu a obchodu, podle něhož by měl nyní na rozdíl od čínské CNG zůstat ve hře jako jeden z uchazečů i ruský Rosatom. Část opozice vidí v ruských a čínských firmách bezpečnostní hrozbu, odvolává se na stanoviska tajných služeb.

Zrušte roušku, když je člověk sám, vyzvali poslanci v usnesení. Chtějí i další uvolnění

Domácí

Tématem by mohlo být i částečné uvolnění koronavirových opatření. V pátek totiž vyzvali poslanci ministra zdravotnictví, aby zrušil povinnost nosit roušku na ulici, když jde člověk sám. Chtěli také, aby bylo možné cestovat mezi Prahou a sousedními okresy bez omezení.

Epidemiologická situace v Česku se zlepšuje, počty nově nakažených klesají. Za neděli přibylo například 1722 případů, tedy o 666 méně než za stejný den minulý týden. Vysoký je ale stále počet hospitalizovaných. V nemocnicích leží přes 7 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám