Hlavní obsah

Žena chce projet svět na motorce. Společnost jí dělá německý ovčák

Kanaďanka Jess Stoneová a fenka německého ovčáka Moxie jsou nerozlučná dvojka. Když se tedy žena rozhodla, že objede svět na motorce, nemohla nechat svého psího parťáka jen tak sedět doma. Už deset měsíců spolu brázdí silnice a všude, kam přijedou, se za nimi otáčí zvědavci.

Foto: Profimedia.cz

Německý ovčák (ilustrační foto)

Článek

Nevšední dvojka vyrazila na cesty loni v březnu, v závěsu za nimi jezdí Stoneové manžel Greg. „Já jsem vždy vepředu. Chci projet všemi překážkami jako první,“ vysvětlila motorkářka pro server CNN.

Stoneová, která je původně z Kanady, se na motorce prvně učila jezdit v Libérii. Mentorem jí byl právě její manžel. „Mít za učitele partnera, to není to nejlepší. Neměl se mnou moc trpělivost,“ konstatuje žena.

Jakmile se cítila v řízení jistá, vyrazili spolu manželé na několikaměsíční cestu ze Severní do Jižní Ameriky. Pak se přestěhovali do Guatemaly, kde do jejich života vstoupila fenka Moxie. „Vybrala si mě a čekala, až jí dám lásku,“ vzpomíná Stoneová s tím, že chtěli s manželem jejich nového člena rodiny zahrnout také do svých výprav. Sajdkára nebo přívěs ale nepřipadaly v úvahu. „Ovlivnilo by to dynamiku jízdy,“ tvrdí Stoneová.

Nechali si proto na míru vyrobit jakousi sedačku, ve kterém jezdí Moxie uvelebena. „Každý se vždycky ptá, jak dlouho nám trvalo, než jsme naučili psa jezdit na motorce. Popravdě to Moxie zabralo asi víkend,“ usmívá se žena. Brzy naznala, že je čas na společné dobrodružství.

Změnili plány

Cestování se psem má podle Stoneové samozřejmě řadu nevýhod, zejména, co se týče ubytování. Manželé jsou ve většině případů odkázáni na kempy, případně na noclehy, kde jsou mazlíčci povoleni. „Mám radost, že s námi může všechno prožívat. Pokaždé to jsou nějaké nové vjemy, zvuky či pachy. Musíte být ale zároveň typ člověka, který si užívá přírodu a venkovní místa,“ míní Stoneová.

Původně měli manželé v plánu projet z Guatemaly až k Severnímu ledovému oceánu a poté vyrazit do Evropy, nakonec ale plány přehodnotili. Z Kanady chtějí zamířit zpět do Střední a následně Jižní Ameriky. Aktuálně se nacházejí v Los Angeles a už jsou na cestě na jih. Z Argentiny pak chtějí zamířit do Jihoafrické republiky.

Stoneová předpokládá, že na cestě napříč Afrikou, Evropou i Asií budou asi ještě následujícího dva a půl roku. Nadšená motorkářka se ale snaží soustředit na krátkodobé cíle a nejvíc si užívá pohledy šokovaných lidí, kteří zírají na Moxie usazenou na zadním sedadle. „Každému to vykouzlí úsměv na tváři a všichni pak mají lepší den,“ uzavřela žena.

Rodiče vzali děti na cestu kolem světa, než kvůli vzácné nemoci tři z nich oslepnou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám