Hlavní obsah

V Praze za zvířaty do Troji i zookoutků

Novinky, Richard Sůsa

Největší české město nabízí řadu příležitostí, jak si užít přírodu a poznávat svět zvířat. Vedle světově uznávané zoologické zahrady v Troji tu však najdete i mnoho dalších míst, která by byla škoda přehlížet.

Foto: Novinky

Samec gorily nížinné Richard patří k hlavním zvířecím osobnostem pražské zoo

Článek

1. Zoo Praha v Troji

Když se mluví o pražských zoo, jako první na mysli vytane právě ta trojská. Patří mezi nejnavštěvovanější turistická místa v celé České republice. Areál o rozloze 58 hektarů se otevřel návstěvníkům v roce 1931, dnes v něm žije přes 5 000 jedinců z téměř 600 druhů.

K hlavním atrakcím patří pavilony hrochů, goril či tučňáků, Údolí slonů či Africký dům, kde si lze prohlédnout například žirafy. Více informací o zdejší zvířeně a otevírací dobu naleznete na webu zoo.

Tipy kam na výlet v ČR:

Česko nabízí nesčetně možností, kam se vydat na výlet. Ať už se chystáte vydat do přírody nebo za památkami českých měst, na serveru Novinky.cz najdete řadu tipů kam vyrazit.

Výlety v českých městech a okolí:

2. Krokodýlí zoo

Pokud se chcete zaměřit na méně druhů, nebo nemáte tolik času na vycházku po velkém areálu, jsou pro vás vhodné minizoo. Jedna taková se nachází v Holešovicích v Tusarově ulici. V Krokodýlí zoo Praha poznáte v ní život krokodýlů, aligátorů a kajmanů.

Krokodýlí ZOO. Archivní videoVideo: Novinky

3. Minizoo Milíčovský dvůr

Strávit den mezi zvířaty jde i na jihu Prahy. Na okraji Jižního Města uvidíte koně, kozy, králíky, prasata, slepice i další tvory. Areál se rozkládá nedaleko od stanice metra Háje na lince C, nejkratší vycházka vede od blízké autobusové zastávky Horčičkova.

Deset tipů, kam v Praze do přírody

Cestování

4. Divoká zahrada Hostivař

Oblíbeným výletním místem jsou i zookoutky provozované Záchrannou stanicí hl. m. Prahy. Nejstarší takový se nalézá na pomezí Hostivaře a Hájů, funguje již od roku 1970.

K vidění tu jsou mufloni, daňci a na jezírku labutě, kachny či husy. Plot, který ohraničuje výběh daňků, slouží také jako hmyzí hotel. Poskytuje úkryt zejména při nepříznivém počasí. Dojdete sem od autobusových zastávek K obecním hájovnám či Brechtova.

12 tipů na návštěvu pražských muzeí. Čokoláda, filmy, krimi i voskové figuríny

Tipy na výlety

5. Zookoutek Kamýk

Další zookoutek leží v pražském Kamýku, kde jsou k vidění kozy kamerunské a walisserské a také bažanti. Nově přebudovaný areál byl otevřen veřejnosti v roce 2020.

Dostanete se k němu od zastávek MHD Lhotecký les, Levského a také od Přírodní. Tento přístup nabízí mírné klesání, od ostatních se jde po rovině.

Kam na výlet do zoologických zahrad

Tipy na výlety

6. Zookoutek Kunratice

Nedaleko od kamýckého se nachází ještě kunratický, v něm si návštěvníci mohou prohlédnout daňky a srnce. Na zvířecí osazenstvo je bohatý celý Kunratický (nebo chcete-li Krčský) les, žijí zde i bažanti, datli i mufloni.

Zookoutek leží nedaleko Nového hradu u Kunratic spojeného zejména s králem Václavem IV. Nejbližšími zastávkami městské hromadné dopravy jsou Zelené domky a Ústavy Akademie věd.

12 tipů na výlety v okolí Prahy. Památky UNESCO, tanky i labyrinty

Tipy na výlety

7. Zookoutek Malá Chuchle

V Chuchelském háji narazíte na volně přístupný areál, v němž sídlí představitelé české přírody. Žijí tu například mufloni, daňci, jelen evropský, rys ostrovid či výr velký. K zookoutku se dostanete pěšky od autobusové zastávky Malá Chuchle, počítejte ale s výšlapem do kopce.

Kam na výlet v Praze? Památky, zoo, muzea i koupání

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám