Hlavní obsah

V letadle vzplála baterie. S hašením pomohl posádce cestující

Nepříjemný zážitek za sebou mají cestující společnosti Spirit Airlines. Během letu z Dallasu do Orlanda totiž na palubě vzplála baterie, od které chytil kufr v úložném prostoru nad sedadly. Drobný požár, kvůli kterému piloti let odklonili, pomáhal hasit i jeden z pasažérů, shodou okolností vysloužilý hasič.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo minulou středu. Jeden z cestujících požár natočil a video umístil na Twitter. Na záběrech je vidět, jak se palubou šíří kouř. Podle Rocca Chierichelly, který s hašením pomáhal, vzplála elektronická cigareta v nabíjecím pouzdru. „Velmi nebezpečné. Oheň se rozšířil na vedlejší zavazadlo,“ cituje vysloužilého hasiče server Independent.

Let byl kvůli drobnému požáru odkloněn do Jacksonvillu na Floridě. „Po asi hodinovém čekání se rozhodli let zrušit a my se museli do Orlanda dostat po vlastní ose,“ uvedl cestující Joseph Fleck a doplnil, že musel utratit 250 dolarů (5530 korun) za taxi do svého cíle.

Později muž dodal, že mu aerolinky vyplatily plnou refundaci za letenku, darovaly mu voucher v hodnotě 100 dolarů (2210 korun) a uhradily mu i taxík. „Nebyla to chyba Spirit Airlines, celou situaci zvládly se ctí. Jen je škoda, že nevyklidily letadlo hned, jak jsme přistáli,“ doplnil Fleck.

Mluvčí hasičů z Jacksonvillu uvedl, že kvůli požáru bylo hospitalizováno deset lidí, včetně členů posádky.

„Děkujeme naší posádce i cestujícím za jejich rychlou reakci, která zajistila bezpečí všem na palubě,“ doplnil mluvčí Spirit Airlines.

Pilot otočil letadlo, aby cestující viděli polární záři přímo ze vzduchu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám