Hlavní obsah

Tokijské kavárny lákají na vskutku netradiční zvířecí společníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kočičí kavárnu můžete navštívit i v Česku. Na kávu mezi hady, panáka ve společnosti tučňáků či čaj s mini prasátky ale musíte vyrazit do nejmodernější metropole Japonska. Nově jsou však v Tokiu nejvíc v kurzu občerstvovací podniky s ještě nevšednějšími společníky. Ústředními hrdiny jsou největší hlodavci světa – kapybary.

Foto: Profimedia.cz

Kapybary jsou novým hitem tokijských kaváren.

Článek

Japonsko je kromě krásné přírody, skvěle propracovaného systému hromadné dopravy a technologií budoucnosti také domovem bizáru všeho druhu. Není proto divu, že pokud někde lze při pití oblíbeného nápoje podrbat za uchem kapybaru, je to právě tam.

Pořádní hlodavci

Nejtypičtější domovinou obřího hlodavce je vodní prostředí tropů a subtropů Jižní Ameriky, mimo četné zoologické zahrady je ale nyní najdete i ve dvou tokijských kavárnách. Dospělá kapybara přitom není zrovna skladným jedincem čeledi morčatovitých. Délka jejího těla dosahuje až 1,3 metru a váží i 80 kilogramů.

Snad se stanou budoucí tělesné atributy pro kapybary Kohaku a Pisuke výhodou a možná i zárukou, že si to s nimi žádný z „kavárenských povalečů“ nebude chtít rozházet chováním, které by jim nebylo po chuti. Minimálně až ještě vyrostou.

Jak to chrochtá v miniprasečí kavárně

Cestování

Cafe Capyba láká na tyto dva zástupce podřádu dikobrazočelistní, pobyt v jejich blízkosti má mít „léčivý“ charakter díky uklidňující přítomnosti kapybar, uvedl server Daily Mailu. Vstupné do kavárny na 30 minut vyjde na 1250 japonských jenů (bezmála 200 korun), prodloužení o každých dalších deset minut stojí dalších 330 jenů (kolem 52 korun).

Hosté dvojici kapybar mohou i krmit peletami a zeleninou, tedy do stavu jejich sytosti, obojí v ceně 330 japonských jenů (asi 52 korun). Pro lidské návštěvníky je v nabídce občerstvení horká i studená káva a různé čaje, dále i jablečný džus v cenách od 550 jenů (87 korun) do 770 jenů (121 korun). Alespoň jeden nápoj je povinný pro každého návštěvníka zařízení, což je v japonských zvířecích kavárnách běžnou praxí.

Maximální kapacita kavárny je dvacet lidí najednou a rezervace nejsou přijímány. Možnost dát si kávu s kapybarami si prostě zájemci v tomto zařízení musejí vyčekat.

Kapybara mezi kočkami

Kdo chce popíjet oblíbený nápoj nejen ve společnosti kapybary, ale je i milovníkem koček, může zamířit do kavárny Capy Neko Cafe. Ta je především tradiční kočičí kavárnou s přesahem. Pokud se totiž do kočičího mazlíčka zamilujete na první pohlazení, můžete jej adoptovat, vzít si jej domů a stát se jeho jediným životním společníkem. Stejné pravidlo nepochybně nebude platit na kapybaru, protože to už by tam zaručeně nebyla.

V této kavárně se časové sloty rezervují dopředu. Padesátiminutový pobyt v kavárně s více či méně obvyklými zvířecími společníky vyjde dospělé zájemce na 2800 jenů, tedy asi 440 korun, mladiství od 6 do 14 let platí o bezmála polovinu méně.

Co se nápojové nabídky týče, jedná se spíše o nákup občerstvení z připravené lednice. Když ale jednou rukou hladíte kočku a druhou kapybaru, je variabilita nápojového lístku podle spokojených návštěvníků tak nějak vedlejší.

Největší podivnosti, které můžete ochutnat v Tokiu

Cestování

Co čeká za žlutými dveřmi s nápisem knihkupectví

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kavárny v ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám