Hlavní obsah

Stevard Emirates dostal hlavičku od cestujícího v business class

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní třída v letadle je zárukou většího pohodlí, na spolucestující se ale bohužel nedávají garance ani s dražšími letenkami. O tom, že peníze a slušné vychování často nejdou ruku v ruce, se přesvědčila posádka letu mířícího v sobotu z Dubaje do Islámábádu. Pravděpodobně opilý muž, který se choval násilnicky, při něm napadl stevarda.

Stevard zpacifikoval údajně opilého cestujícího, který ho napadl.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Incidenty v letadle se zdají být čím dál častější a absurdnější. Fyzické potyčky v business class ale nebývají obvyklé. O tom, že se však nejedná o pravidlo, se přesvědčil stevard letecké společnosti Emirates na letu EK614 mířícím ze Spojených arabských emirátů do Pákistánu. O násilné události v Boeingu 777 informoval server Daily Mailu a byla zachycena i na mobilní telefon.

Rychlá reakce posádky

Muž, který byl hlášen jako opilý, se na něm viditelně pře se stevardem, jehož záhy napadne hlavou. Je pravděpodobné, že útoku předcházely varovné signály, jež video nezachycuje, posádka letadla totiž zareagovala opravdu rychle. Napadenému stevardovi přispěchal na pomoc kolega a společně muže napřed uzemnili a následně znehybnili pomocí umělohmotných pout, která jim podala letuška.

Agresor se měl s palubní posádkou přít kvůli svému hlučnému chování, zřejmě se nechtěl nechat uklidnit. Muž byl následně připoután ke svému sedadlu, kde zůstal až do přistání po jedné hodině ranní. Nadále ale děsil spolucestující, kteří kolem něj nechtěli procházet z obavy, že by je mohl napadnout.

Pasažéři se sesypali na muže, který chtěl ve vzduchu otevřít dveře letadla

Cestování
Foto: Profimedia.cz

Noční let Boeingem 777 z Dubaje se neobešel bez komplikací.

„Opilý muž byl extrémně násilnický. Palubní posádka Emirates jej zadržela a spoutala, ale myslím, že ho pákistánská policie nechala jít, protože měl dobré konexe,“ uvedl jeden z cestujících.

„Společnost Emirates může potvrdit, že na letu EK614, který mířil 24. února z Dubaje do Islámábádu, byl neukázněný cestující. Pasažér byl zadržen palubním personálem a po příletu byl předán úřadům. Bezpečnost cestujících a posádky je pro nás nesmírně důležitá,“ uvedla letecká společnost pro server The Mirror.

Alkohol je v Pákistánu pro muslimské obyvatele zakázán, což podle Independentu vede k nárazovému pití při návštěvě liberálnějších zemí.

Napadení posádky v letadle není ovšem ojedinělým incidentem. Kupříkladu v září 2022 Američan Alexander Tung Cuu Lee čelil hrozbě 20 let ve vězení za to, že udeřil stevarda American Airlines do obličeje.

Pasažéři zpacifikovali agresivního spolucestujícího v letadle

Cestování

Co se děje s tělem během dálkového letu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám