Hlavní obsah

Cestující v letadle udeřil stevarda. Hrozí mu až 20 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Alexander Tung Cuu Lee může strávit až 20 let za mřížemi. Trest mu hrozí za to, že během letu se společností American Airlines udeřil stevarda pěstí do hlavy. Důvodem mělo být, že posádka muži zakázala použít toalety v první třídě. Po přistání cestujícího vyvedla policie.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo na letu společnosti American Airlines.

Článek

K incidentu došlo minulou středu při letu z mexického letoviska San Jose del Cabo do Los Angeles. Cestující podle serveru Daily Mail nejprve začal nesmyslně mumlat a šeptal, že je v letadle deset zabijáků. Letuška šla společně se svým kolegou zasáhnout, právě tohoto stevarda později Lee napadl. Útok natočil jeden z cestujících.

„Můj kamarád letěl z Cabo do LA, když cestující praštil stevarda za to, že mu nedovolili použít toaletu v první třídě. Později byl zpacifikován pasažéry a po příletu zatčen,“ napsal na Twitteru Saad Mohseni, který doplnil, že video natočil Barrie Livingstone, který na spoji cestoval.

Mluvčí American Airlines Derek Walls uvedl, že Lee byl umístěn na černou listinu, má tedy u společnosti doživotní zákaz létání. „Násilné činy namířené proti našim zaměstnancům u American Airlines netolerujeme,“ okomentoval Walls.

Odbory požadují nejvyšší možný trest

Na incident zareagovaly také odbory sdružující letušky a stevardy. Podle nich šlo o nebezpečný a život ohrožující incident, podobných případů přitom v posledních letech značně přibylo. Organizace doplnila, že podnikne všechny nezbytné kroky, aby agresor dostal co nejvyšší možný trest.

„Takové násilné chování ohrožuje bezpečnost všech cestujících i posádky a musí skončit,“ uvedla šéfka odborů Julie Hendricková.

Pokud bude Lee uznán vinným, hrozí mu až zmíněných 20 let ve vězení. Dá se také předpokládat, že mu úřad pro civilní letectví udělí tučnou pokutu. Od loňska je totiž v USA uznávána takzvaná politika nulové tolerance. Znamená to, že i za menší přečiny jsou cestující trestáni finančními postihy.

Z letadla vykázali opilého potížistu, který pomočil sedadlo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám