Hlavní obsah

Pasažéři zpacifikovali agresivního spolucestujícího v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Incidenty v letadle přibývají jako houby po dešti. K jednomu z posledních došlo 30. ledna, kdy se opilý muž během letu z Londýna do New Yorku začal chovat agresivně k posádce. Několik spolucestujících bryskně zareagovalo a přispěchalo palubnímu personálu na pomoc.

Čtyři pasažéři zpacifikovali opilého spolucestujícího v letadle Video: Newsflare, AP

 
Článek

Znepokojivý zážitek si odnesli cestující JetBlue Airways letu 1926, který v úterý 30. ledna mířil z londýnského letiště Gatwick na mezinárodní letiště Johna F. Kennedyho v New Yorku. Jeden z cestujících se nejprve choval hlučně a nevybíravě směrem ke své společnosti a poté i k posádce, když byl vyzván, aby se šel posadit.

To muž odmítl a začal se podle Independentu chovat výhružně. V tu chvíli se rozhodli preventivně zasáhnout další pasažéři, ale muž se neustále snažil vysmeknout. V pozadí videa je slyšet ženský hlas, který v angličtině říká „Bene, neper se s nimi“ a žádá ostatní, ať mu sundají ruce z obličeje.

Alkohol v hlavní roli incidentů

Muž, zřejmě posilněný lahví alkoholu, kterou si přinesl do letadla, však stále vzdoroval a jeden z pomocníků komentoval situaci slovy: „Sundej ho.“

Let na Lanzarote se proměnil ve spontánní koncert, který roztančil cestující

Cestování

Výtržníka se nakonec podařilo zajistit a odvést do přední části letadla směrem k posádce, což ostatní cestující kvitovali potleskem.

„Oceňujeme pomoc a pochopení, kterých se nám během incidentu dostalo od cestujících, a omlouváme se za tuto zkušenost,“ vyjádřily se aerolinky.

Newyorské letiště uvedlo, že dostalo hlášení o incidentu v letadle, dodalo však, že letadlo bezpečně přistálo podle plánu, nebyla reportována žádná zranění a nebyla nutná asistence policie.

Během loňského roku bylo jen v USA hlášeno 2075 případů s neukázněnými cestujícími, během ledna se odehrálo dalších 129.

V současnosti probíhá soud s ženou z Filadelfie, které hrozí 21 let vězení za obnažování v letadle a vyhrožování smrtí. V loňském roce opilý pasažér v letadle pomočil dalšího cestujícího, s nímž se dostal do křížku.

Žena se odmítla vzdát sedadla v letadle, aby si matka mohla sednout vedle svého dítěte

Cestování

Cestující udeřil pilota do obličeje. Naštvalo ho ohlášené zpoždění letadla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám