Hlavní obsah

Pasažéři se sesypali na muže, který chtěl ve vzduchu otevřít dveře letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nástupu do letadla jsou cestující obvykle už „jednou nohou“ v cílové destinaci. Pasažéři American Airlines ve Spojených státech se ale na dovolenou či domů minulé úterý hned tak nedostali. Během letu se totiž jeden z nich pokusil otevřít dveře stroje. Ostatní cestující si s ním ale bryskně poradili.

Foto: Profimedia.cz

Pasažér American Airlines se pokusil otevřít dveře letadla ve vzduchu. Ilustrační fotografie

Článek

O události, kterou nechce nikdo zažít na vlastní oči, informoval server Independent. Zhruba 30 minut po startu letu AA1219 z amerického Albuquerque v Novém Mexiku do Chicaga ve státě Illinois se muž z ničeho nic pokusil otevřít dveře letadla.

Šest nejbližších a nejstatečnějších pasažérů na nic nečekalo a pachatele přikurtovalo na podlahu letadla, kde byl zajištěn lepicí páskou a umělohmotnými pouty.

Znepokojivou událost popsali její aktéři na sociálních sítích. „Třicet minut po odletu z Albuquerque jsem byl vytržen z otupělosti navozené Panda Expressem a tequilou mužem snažícím se agresivně otevřít dveře letadla o čtyři řady dál,“ uvedl cestující s přezdívkou Wonton Don, který byl jedním z těch, kteří zasáhli. O svou zkušenost se podělil na sociální síti X.

Hormonální antikoncepce či těhotenství na dlouhém letu aneb Proč je tak důležité se hýbat a pít

Cestování

Vyjádřil se i Blaze Ward, další přímý účastník záchranné akce. „Už měl odjištěnou pojistku a obě ruce měl na páce, kterou jako by škubal. Byl to velký chlap, šel na to dobře, a nevím, jestli to bylo dobře slyšet, ale byl tam pokles tlaku, pískání,“ sdělil Ward ABC7 News.

Další svědkyně popsala událost jako „jeden z nejděsivějších dnů svého života“.

Aerolinka American Airlines uvedla, že letadlo se krátce po vzletu bezpečně vrátilo na původní letiště z důvodu výtržnosti na palubě způsobené cestujícím. Po příletu již na něj čekali čtyři místní strážci pořádku. Ti výtržníka eskortovali v poutech.

Nejednalo se zdaleka o první pokus ilegálně otevřít dveře letadla. Podobné incidenty se odehrávají i vícekrát do roka. V lednu se to muži v Torontu dokonce povedlo, ale k události došlo těsně po nástupu do letadla, a tedy před startem.

Co všechno se pasažéři snaží propašovat do letadel

Cestování

Nejbezpečnější leteckou společností světa je Air New Zealand

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám