Hlavní obsah

Největší výletní loď světa nakonec do šrotu nepůjde, má nového majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh největší výletní lodi světa, jež měla jít ještě před vyplutím rovnou do šrotu, má šťastný konec. Plavidlo totiž koupila společnost Disney, která ho plánuje v roce 2025 oficiálně připojit do své flotily. Výstavba obří lodi vyšla na 1,8 miliardy dolarů (42 miliard korun), není však známo, jaká byla její prodejní cena.

Foto: Profimedia.cz

Výletní loď Global Dream II pojme 9000 pasažérů.

Článek

Plovoucí město Global Dream II má dvacet palub a pojme celkem 9000 pasažérů. Je to o 1400 více než u lodi Icon of the Seas společnosti Royal Caribbean, která má poprvé vyplout v roce 2024 a převzít titul největší aktivní výletní lodi světa po sesterské Wonder of the Seas. Už nyní je však skoro jisté, že jí prvenství dlouho nevydrží.

Společnost Disney ve středu potvrdila, že plavidlo Global Dream II za příznivou cenu koupila. „Naše výletní lodě přinášejí fanouškům disneyovskou magii nezávisle na tom, kde se nacházejí, a díky rozšíření naší flotily o toto plavidlo bude rodinná dovolená dostupnější více než kdy předtím,“ cituje server Independent předsedu Disney Parks, Experiences and Products Joshe D’Amara.

Společnost doplnila, že chce loď ještě před zařazením do flotily upravit. Podle Independentu je loď navržená pro asijský trh. Disney ji chce ale využít zřejmě i na dalších kontinentech. Kvůli Evropě a Severní Americe se tak budou muset předělat kajuty, paluby a také pohon.

Plavidlo je jinak kompletně hotové. Problém nastal pouze s tím, že ho postavila německo-hongkongská firma MV Werften, která v lednu letošního roku vyhlásila bankrot. Loď tak měla putovat rovnou do šrotu.

Infinity bazény i vnitřní kruhový vodopád. Nová největší výletní loď světa opět posune hranice

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám