Hlavní obsah

Na Maledivy stylově? Aerolinky chtějí nabídnout zážitek jako ze soukromého tryskáče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maledivy patří k nejluxusnějším plážovým destinacím světa. Nová letecká společnost Beond, která začne operovat od podzimu tohoto roku, chce prvotřídní zážitky posunout ještě o krok dále. Turisty bude vozit do země v letadlech, jež budou imitovat soukromé tryskáče, avšak za zlomek ceny. První cestující si budou moci zážitek vyzkoušet na linkách z Dubaje a Dillí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost Beond chce už samotnou cestu na Maledivy proměnit v nezapomenutelný zážitek. Namísto širokotrupých letounů bude používat úzkotrupé s pouhými 44 sedadly. Tato exkluzivita má do jisté míry napodobit soukromé tryskáče.

„Chceme udělat něco úplně nového. Dobrovolně si vybíráme luxusní destinaci, která je sama o sobě malým rájem, kam lidé cestují za odpočinkem a kvalitně stráveným časem. Chceme zajistit, že budou cestovat v pohodlí a dorazí odpočatí,“ uvedl pro CNN šéf pro strategii společnosti Sascha Feuerherd.

Firma si jako sídlo zvolila hlavní město Malediv Malé a první lety se mají uskutečnit zkraje podzimu. Prvními dvěma destinacemi, které budou aerolinky obsluhovat, mají být Dubaj a Dillí, přičemž dopravce cílí i na řadu evropských měst. Namísto velkých křižovatek, jako je třeba Frankfurt, si však bude volit menší letiště, například Mnichov.

Cestující budou létat ve speciálně upravených Airbusech. Namísto stovky sedadel bude maximum stanoveno na 44 a 68, na palubě tak nebude existovat proklínané prostřední místo. „Rychle nám došlo, že chceme mít vedle sebe jen dvě sedadla, i kvůli povaze naší klientely, což budou hodně páry,“ míní Feuerherd.

Beond se chce od konkurence odlišit i tím, že nebude cestující vozit přes spojovací letiště, ale přímou linkou na Maledivy. Společnost nepopírá, že cílí na movitější klientelu, letenka z Evropy má vyjít na zhruba 3000 dolarů, což je přes 60 tisíc korun. To je zhruba srovnatelné s letenkami do business class.

Maledivy vybudují plovoucí město. Má odolat zvyšující se hladině moře

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Prodej a zprostředkování letenek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám