Hlavní obsah

Manželům propadl střechou kus motoru z letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně velké překvapení čekalo na manžele Louise a Adelu Demaretovy z Belgie. V garáži totiž našli kus motoru z letadla, který jim propadl střechou. Součástka spadla ze stroje společnosti Air Atlanta Icelandic, který byl na cestě na Maltu. Nikdo nebyl při nehodě zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo minulý čtvrtek v belgickém městě Waremme. Manželé byli značně v šoku, když v garáži část motoru Boeingu 747 našli. Další kus z letadla spadl na příjezdovou cestu jejich sousedů, informuje server Independent.

Demaret pro místní zpravodajský web 7sur7 uvedl, že ohromnou ránu nejprve považoval za bouři, která se okolím prohnala. „Byli jsme v ložnici a slyšeli jsme, jak nám nad domem prolétává letadlo. O pár minut později přišel ohlušující zvuk,“ uvedl muž novinářům.

„Mysleli jsme, že to je bouře, z našeho okna jsme nic neviděli. Až další den ráno jsme si všimli kusu motoru a škody, kterou napáchal,“ doplnil Belgičan.

Společnost JACDEC, která se zabývá letovou bezpečností, na Twitteru uvedla, že letadlo Air Atlanta Iceland ztratilo části motoru při vzletu z letiště v Lutychu. „Velké kusy motoru spadly ve Waremme. Nikdo nebyl zraněn a let na Maltu pokračoval až do cíle,“ napsala společnost na Twitteru.

Vzhledem k velkému poškození garáže byly na místo přivolány bezpečnostní složky a hasiči oblast uzavřeli. Manželé nyní očekávají, že letecká společnost spustí vyšetřování.

Podle mluvčího Air Atlanta Iceland se na závadu přišlo až po přistání na Maltě. „Stroj byl posléze opraven a pokračuje v pravidelném provozu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn a všechny škody budou plně uhrazeny,“ vysvětlil mluvčí.

Cestujícímu hrozí vězení za obnažování v letadle. Měl i masturbovat

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám