Hlavní obsah

Letiště, která vycházejí vstříc zamilovaným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doprovázíte milovanou osobu na letiště a chtě nechtě se musíte rozloučit už několik hodin před odletem, protože se nedostanete přes bezpečnostní kontrolu? U nás běžná praxe, některá americká letiště ale myslí na páry i rodinné příslušníky a dovolují doprovod těch nejbližších až k odletové bráně. Která a za jakých podmínek?

Foto: Profimedia.cz

Nechcete se loučit zbytečně brzy? Na některých amerických letištích nemusíte.

Článek

Nejnovějším areálem, kde je možné doprovodit své blízké skoro až k letadlu, je Mezinárodní letiště Filadelfie ve státě Pensylvánie. Nefunguje to ale tak, že by byl kterýkoli příchozí vpuštěn do přísně střežených prostor pro cestující jen tak. Doprovod musí mít PHL Wingmate Guest Pass, který držitele, jenž sám necestuje, opravňuje ke vstupu do areálu.

Každý, kdo chce ve Filadelfii doprovodit své blízké až k bráně bez letenky, tak bude moci učinit od 1. listopadu v časech mezi šestou hodinou ranní a dvaadvacátou večerní. O speciální průkaz musí zájemci požádat online jeden až sedm dní před tím, než jej chtějí využít. Bude-li žádost schválena, dostane žadatel svůj průkaz e-mailem, informoval server Travel+Leisure.

Doprovod bude moci projít zrychlenou bezpečností kontrolou a může s sebou mít jedno menší zavazadlo jako kabelku, kufřík nebo menší tašku.

Milé i praktické

Mnoha lidem se v souvislosti s touto možností asi vybaví scéna z filmu Láska nebeská, kde malý bubeník přeskočí zátaras a zdařile prchá areálem letiště před ostrahou, aby se mohl rozloučit se svou láskou u odletové brány.

Vyjma toho, že je tato velkorysá nabídka letiště vrcholně romantická, je také značně praktická. Zejména děti a starší rodinní příslušníci, či lidé, kteří nelétají často, se při samostatném průchodu letištěm necítí komfortně a mají obavy, jak trefí na správné místo.

Samozřejmě existují služby, kde je možné v určitých specifických případech předem požádat o doprovod z řad personálu letiště. Cizí člověk ale nikdy nepůsobí stejným uklidňujícím dojmem jako rodinný příslušník, partner či kamarád.

Podobný program minulý měsíc spustilo také Mezinárodní letiště Orlando a funguje i na mezinárodních letištích v Seattlu, New Orleansu, Michiganu, Ontariu, Tampě, Washingtonu či Tulse. Jedním z prvních průkopníků bylo v roce 2017 Mezinárodní letiště Pittsburgh, tam byl ale program pozastaven.

Potkali se v Ekvádoru. Za životní štěstí vděčí vzkazu v hotelových dveřích

Cestování

Poprvé vyrazila sama do zahraničí a potkala tam svou životní lásku

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám