Hlavní obsah

Letadlo United Airlines muselo nouzově přistát kvůli prasklému čelnímu sklu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2024 nezačal pro letecký průmysl zrovna klidně a incidenty se kupí jeden za druhým. Při tom posledním muselo letadlo United Airlines nouzově přistát v americkém Denveru, když se na čelním skle objevila prasklina.

Foto: Profimedia.cz

Loňský rok patřil v letectví k nejbezpečnějším, letos se incidenty kupí jeden za druhým.

Článek

Boeing 737-800 odstartoval v neděli z Mezinárodního letiště Harryho Reida v Nevadě a podle plánu mířil do Washingtonu DC, když se v průběhu letu objevila prasklina na čelním skle. Stroj byl proto z bezpečnostních důvodů zhruba v půli odkloněn a nouzově přistál v Denveru. O incidentu informoval server Independent, který čerpal ze zprávy Federálního úřadu pro letectví.

Po výměně letadla do plánované destinace

Na palubě letu UA 1627 bylo 166 cestujících a šest členů posádky, kteří nouzově přistáli v Denveru ve 13:10 tamního času.

„Po bezpečném přistání cestující klasicky vystoupili a došlo k výměně letadla. Let z Denveru do Dulles odstartoval v 15:00,“ uvedly aerolinky spolu s informací, že pasažéři pokračovali v cestě Boeingem 737-900 na mezinárodní letiště Washington Dulles.

Federální úřad pro letectví k události uvedl, že praskliny se vyskytují u všech modelů letadel a obvykle k nim dochází ve skleněné výplni na vnější straně, která slouží jako ochranný kryt pro vnitřní část konstrukce. Čelní sklo se podle téže zprávy skládá z několika vrstev tvrzeného skla a dalších materiálů.

Leden v leteckém průmyslu neuběhl příliš hladce. Hned 2. ledna se jako zázrakem podařilo evakuovat všechny cestující a členy posádky Airbusu A-350 společnosti Japan Airlines, když začal hořet po přistání na tokijském letišti Haneda. 5. ledna došlo k problému u Boeingu 737-9 MAX Alaska Airlines, kterému po startu vypadlo okno a část trupu. 20. ledna zase Boeingu 757 společnosti Delta Air Lines během startu v Atlantě upadlo kolo.

Nejbezpečnější leteckou společností světa je Air New Zealand

Cestování

Nastoupil do letadla, otevřel dveře na opačné straně a vypadl na beton

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám