Hlavní obsah

Nastoupil do letadla, otevřel dveře na opačné straně a vypadl na beton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nepříjemné scénáře během nástupu do letadla obvykle patří dlouhé čekání či problémový spolucestující. Obě kolonky si mohli odškrtnout pasažéři Air Canada v Torontu poté, co jeden cestující po nástupu otevřel další dveře letadla a následně z nich vypadl na beton.

Foto: Profimedia.cz

Muž nastoupil do letadla a vzápětí vypadl na opačné straně. Ilustrační fotografie

Článek

Boeing 777 v pondělí 8. ledna stál u odletové brány v kanadském Torontu a pomalu se připravoval na vzlet. Mezi cestujícími byl i muž, který „normálně nastoupil do letadla“, ale místo ke svému sedadlu zamířil k dalším dveřím. Ty otevřel, zatímco posádka se věnovala cestujícím u vstupních dveří, a následně z nich vypadl na beton.

Byly přivolány záchranné složky a policie a ukázalo se, že cestující utrpěl zranění, jež ho neohrožovala na životě. Vypadnuvší pasažér byl následně přepraven do nemocnice, jak informoval server Independent.

Šestihodinové zpoždění

Let AC056 společnosti Air Canada mířící z Toronta do Dubaje, na jehož palubě mělo být 319 pasažérů, byl v důsledku incidentu o bezmála šest hodin opožděn, jak informovaly Globalnews.

Omylem koupil letenku na domáckou podobu jména, stálo ho to 70 tisíc

Cestování

Co cestujícího vedlo k otevření dveří, zatím není zcela jasné, lokální policie pouze uvedla, že nejmenovaný muž se v ten moment nacházel „v krizovém stavu“ a utrpěl relativně lehká zranění.

Letecká společnost dodala, že při události na Pearsonově mezinárodním letišti v Torontu byly dodrženy všechny schválené postupy pro nastupování a provoz v kabině.

Aerolinky vykázaly cestující, které odmítly sedět na pozvracených sedadlech

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám