Hlavní obsah

Chtěl letět do Sydney v Austrálii, místo toho skončil v Sidney v Montaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být výlet jeho života. Místo toho prožil 62letý Američan Kingsley Burnett spíše šok, když zjistil, že si popletl destinace a neskončil ve vysněném australském Sydney, ale v Sidney v Montaně. Chyby se muž dopustil už při rezervaci letenek, kdy si vlastní nepozorností nevšiml rozdílného letištního kódu.

Foto: Profimedia.cz

Sydney je největším australským městem.

Článek

Burnett si svou chybu neuvědomil prakticky do poslední chvíle. Až když z okénka viděl zasněžené hory, došlo mu, že asi nepřistává v prosluněném australském Sydney. „Viděl jsem vrchol hory pokrytý bílým sněhem. V tu chvíli jsem věděl, že je problém,“ cituje server Independent newyorského rezidenta.

Ten přistál ve městě Billings v Montaně, odkud mu navazoval spoj do malého městečka Sidney. To má populaci přes šest tisíc obyvatel, na rozdíl od několikamilionového Sydney v Austrálii. „Mohou za to letištní kódy,“ tvrdí Burnett s tím, že si popletl SYD a SDY. „Někdo s tím musí něco udělat.“

Muž připouští, že si svou chybu neuvědomil ani ve chvíli, kdy letenky platil a byl překvapen, jak extrémně levné jsou. Nakonec si v Sidney sehnal na noc ubytování, kde počkal na zpáteční let domů.

Podle tamní manažerky nebyl prvním hostem, kdo si městečko s australskou metropolí spletl. „Tohle je už podruhé, co se nějaký náš host snažil dostat do Sydney v Austrálii,“ uvedla Shelli Mannová.

Cestující s rakovinou vykázali z letadla. Nezvládla uložit zavazadlo do přihrádky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám