Hlavní obsah

Cestující s rakovinou vykázali z letadla. Nezvládla uložit zavazadlo do přihrádky

Cestující American Airlines si stěžuje na arogantní posádku. Ta ženě, která se léčí s rakovinou a podstoupila několik operací, údajně odmítla pomoci s uložením jejího zavazadla do přihrádky nad sedadlem a nakonec ji nechala vyloučit z přepravy. Aerolinky kontrují, že se pasažérka odmítala řídit pokyny.

Foto: Profimedia.cz

Letadla American Airlines (ilustrační foto)

Článek

Cestující Mínakší Senguptová, která s dopravcem cestovala z Dillí, už podala na aerolinky oficiální stížnost. Policii a úřadu pro civilní letectví také sdělila, že kvůli léčbě rakoviny nemá vůbec sílu v rukou, píše server Independent. Na palubě proto požádala personál, zda by jí mohl pomoci se zavazadlem.

„Měla jsem také nasazenou ortézu, která byla vidět, a tak si mohl každý domyslet, že nejsem zcela zdravá. V rukách nic neunesu, jsem zesláblá po operaci a hodně mě namáhá chůze,“ uvedla Senguptová s tím, že pozemní personál byl velmi nápomocný a asistoval jí při nástupu na palubu.

„Vevnitř jsem letušce vysvětlila svůj zdravotní stav. Nikdo z posádky ani nezmínil, že by mi pomohl s taškou,“ stěžuje si žena s tím, že jí personál vysloveně odmítl uložit kufr do přihrádky se zdůvodněním, že to není jeho práce. Senguptová uvedla, že na ni byla letuška hrubá a chovala se arogantně. „Personál American Airlines mi řekl, že pokud se cítím tak nepohodlně, mám vystoupit,“ dodala s tím, že byla k opuštění paluby nakonec i donucena.

Společnost American Airlines nicméně přišla s jinou verzí příběhu a tvrdí, že žena narušovala přípravu na zahájení letu a odmítala se řídit pokyny posádky. Kvůli tomu byla vyloučena z přepravy. „Naše zákaznická podpora je s cestující v kontaktu, aby refundovala její nevyužitou letenku,“ dodal mluvčí s tím, že je případ aktuálně prošetřován.

Cestující plivla na letušku. Museli ji připoutat k sedadlu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám