Hlavní obsah

Cestovala se psem, aerolinky jí ho na nejrušnějším letišti světa ztratily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční můru aktuálně prožívá Paula Rodrigezová z Dominikánské republiky. Když se před dvěma týdny vypravila se svým psím parťákem na dovolenou do USA, sérií nešťastných okolností jí společnost Delta Air Lines mazlíčka na nejrušnějším letišti světa ztratila. Žena se navíc musela vrátit do vlasti, protože jí nebyl povolen vstup na americké území. Zoufalá majitelka nyní zoufale čeká, zda se její společník najde.

Foto: Profimedia.cz

Žena ztratila psa na letišti v Atlantě (ilustrační foto).

Článek

Rodriguezová před dvěma týdny cestovala na letiště v Atlantě, odkud měla zamířit na dvoutýdenní dovolenou v Kalifornii. Podle imigračních úředníků však nesplnila požadavky pro vstup na americkou půdu, takže její výlet na Mezinárodním letišti Hartsfield-Jackson, tom nejrušnějším na světě, také skončil, informuje CNN.

„Velmi mile mi řekli, že jsem nesplnila požadavky a zamítli mi žádost o vstup do Spojených států, takže se musím vrátit do Santo Dominga,“ uvedla žena pro místní televizní kanál Atlanta News First. Doplnila, že byla nucena strávit noc v detenčním centru, což znamenalo, že ji oddělili od její fenky jménem Maia.

Když se Rodriguezová další den vrátila na letiště, aby mohla odletět zpět domů, zjistila, že po jejím mazlíčkovi, kterého našla jako štěně na ulici, není vidu ani slechu, uvádí Independent. „Omlouvala jsem se, že nemůžu nastoupit do letadla, protože nevím, kde je můj pes,“ uvedla žena s tím, že v danou chvíli nedokázala zadržet slzy. V letadle ji prý přepadávaly záchvaty paniky.

Nechtěli ji pustit do letadla se psem, tak ho nechala samotného na letišti

Cestování

Upozornily útulky i veterináře

Doma v Dominikáně se žena ihned spojila se společností Delta Air Lines. Ta po pár dnech potvrdila, že se pes ztratil, když uprchl ze své klece. „Bez jídla a vody musí být vyděšená,“ řekla Rodriguezová Independentu a zároveň vyjádřila naději, že se se svým mazlíčkem opět brzy shledá. „Není to jen můj pes, je to můj nejlepší přítel na světě,“ napsala cestující na Instagramu, kde obvinila aerolinky z toho, že jí fenku ztratily.

„V Deltě pracujeme na tom, abychom našli a opětovně spojili tohoto mazlíčka s naší zákaznicí,“ uvedl mluvčí společnosti s tím, že je celá záležitost nesmírně mrzí.

Rodriguezová dodala, že je fenka Maia očipovaná, takže ona i zaměstnanci aerolinek upozornili snad všechny útulky a veterinární ordinace v oblasti kolem letiště, které by mohly psa zachytit. Cestující si však myslí, že se její mazlíček může stále nacházet na letišti. „Má více než 16 tisíc metrů čtverečních. Je určitě možné, že se tam někde schovává, ale může být kdekoliv,“ dodala žena.

Cestující se procházela po australském letišti s růží. Dostala desetitisícovou pokutu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám