Hlavní obsah

Nechtěli ji pustit do letadla se psem, tak ho nechala samotného na letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Mezinárodním letišti v Pittsburgu objevili osamoceného francouzského buldočka. Jeho majitelka ho opustila ve chvíli, kdy jí zaměstnanci aerolinek sdělili, že s ní pes nemůže do letadla. Žena sice tvrdila, že jde o zvíře sloužící jako emocionální podpora, to však personál nepřesvědčilo. Pasažérce tak připadalo nejjednodušší odletět bez mazlíčka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Psa našli bez dozoru v kočárku minulý pátek. Na sociální síti X, bývalém Twitteru, o tom informovalo policejní oddělení okresu Allegheny. Pes měl čip, ale majitelku se podle serveru Insider nepodařilo zkontaktovat.

Žena letěla podle informací serveru Independent na dovolenou. Zaměstnanci aerolinek ji informovali, že s sebou psa nemůže vzít na palubu, ale musí ho umístit do přepravního boxu. Místo toho ale zvíře nechala nejmenovaná cestující na parkovišti a pospíchala k nástupu do letadla.

Podle policisty Jasona Donaldsona se zhruba sedmiletý pes těší dobrému zdraví a byl přemístěn do útulku. Lidé se proto začali dotazovat, zda je možné ho adoptovat. „Je to nejlepší věc, která se tomu děťátku mohla přihodit, teď má šanci najít opravdový domov, kde bude milován,“ napsal k příspěvku jeden z uživatelů sociální sítě X. Jiný ženě popřál, aby ji za opuštění psa dohnala karma.

Podle policie bude na ženu nejspíš podáno trestní oznámení za vědomé opuštění zvířete. Podle zákonů amerického státu Pensylvánie je něco takového považováno za týrání a viník může zaplatit pokutu ve výši od 300 do 1000 dolarů (6600 až 22 tisíc korun).

Rodiče odmítli koupit letenku pro dítě. Nechali ho u přepážky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám