Hlavní obsah

Bez masek i rozestupů. Do znovuotevřeného Las Vegas se vracejí turisté

Ve městě hříchu Las Vegas mohou návštěvníci opět do sytosti hřešit. V úterý se totiž v americkém městě poprvé za více než rok otevřely všechny podniky nacházející se v centru. Pro návštěvníky to znamená mimo jiné to, že nemusejí nosit roušky, dodržovat rozestupy či kapacitní limity a zakázána není ani živá hudba, píše server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do Las Vegas se po koronavirové pandemii vracejí turistiVideo: KTNV, AP

 
Článek

„Tohle je pro Las Vegas historická noc,“ sdělil krátce po půlnoci uvaděč na prvním koncertě. Na něm se lidé mohli sejít bez rozestupů i roušek. Oslavovali tak znovuotevření podniků v centru, na něž se už nevztahují žádné restrikce.

Pro některé návštěvníky šlo o první dovolenou za více než rok. „Je to vzrušující,“ uvedla Pam Turnerová, která do Las Vegas dorazila až ze Severní Karolíny. „Cítím se dobře,“ okomentovala svůj první výlet od doby, kdy pandemie začala. „Musíte to tady zkrátka vidět, abyste tomu uvěřili,“ doplnila její matka Diana Rollinsová. „Je skvělé vidět lidi, jak se baví.“

Za očkování šance na rok létání zdarma, lákají aerolinky věrné cestující

Cestování

„Je to úchvatné. Vidět dav a energii lidí. Všechno se otevřelo, úžasné,“ pochvaloval si Gilbert Rodriguez, návštěvník z Texasu.

Ekonomika je na cestovním ruchu závislá

Vedení města věří, že si může takovou benevolenci dovolit díky očkování. Zároveň doufá, že lidé, kteří vakcínu ještě nedostali, budou hrát podle pravidel a budou chránit ostatní dobrovolným nošením roušek a dodržováním rozestupů.

Proočkovanost je pro Las Vegas spásou, jeho ekonomika se totiž značně odvíjí od cestovního ruchu. Nezaměstnanost se tu přitom v dubnu loňského roku zvedla na 34 procent, což je jedna z nejhorších hodnot v celých Spojených státech, uvádí CNN. „Las Vegas si prožilo pravděpodobně těžší období než kterékoli jiné americké město,“ uvedl šéf místního turistického úřadu Steve Hill.

Doplnil, že hotely mají už nyní o víkendech obsazenou kapacitu z 80 procent, v pracovních dnech pak z 50 procent.

Spojené státy americké začínají podle CNN pomalu žít takřka jako před pandemií. Odborníci se však obávají, že ne všichni budou hrát podle pravidel, a v případě, že nejsou naočkováni, dodrží rozestupy a budou nosit roušky.

Památky a očkování. New York chce turisty lákat na vakcínu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám